Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Pożywienie dla L4, nie-zakopujące się ;)

dudi_pl
    Guest

Pożywienie dla L4, nie-zakopujące się ;)

Witam.
    Dając pająkowi (B. Emilia) pinki te chwile pochodzą po powierzchni, po czym zakopują się, i tyle co ich świat widział... Nie wiem czy zostały zjedzone, czy tkwią sobie gdzieś w podłożu i tym samym nie wiem czy dawać pająkowi do jedzenia następne...

I pytanie: co dać pająkowi do jedzenia aby nie zakopywało się po chwili?

SDY
    Guest

Re: Pożywienie dla L4, nie-zakopujące się ;)

Pinki. Tylko ze zmiazdz im lebki najpierw. Wtedy nie beda sie zakopywaly... Mozesz tez dac jakiegos malego swierszcza, macznika mozesz dac...

szuman
    Guest

daj świerszcze

dudi_pl
    Guest

Hmm, świerszcze dla pająka po 4 wylince? :P

SDY
    Guest

Hmmm, tak. Swierszcz po wylkuciu ma kilka mm... Dorosly ok 3 cm... Roznorodnosc wielkosciowa jest dosc duza, wiec na bank dobierzesz jakiegos odpowieniego.

dudi_pl
    Guest

Wrzuciłem nieżywą pinkę, ale przeleżała całą dobę, a pająk nie wyszedł w ogole z norki. Chodziło mi o żywe pożywienie, aby zainteresowało ją trochę

dudi_pl
    Guest

Uhum... Dobra, tylko skąd takiego wziąć, są w sklepach zoolo, albo wędkarskich? Czy czekać do lata i z łąk zbierać? ;P

SDY
    Guest

Z neta, z gieldy. ze sklepu zoologicznego moze... Jest mulktum drog do zdobycia swierszczy.
    A te pinki nie maja byc martwe, tylko ze zmiarzdzonymi lebkami (ten wezszy koniec z czarnym "czyms" wewnatrz:P). Zmiazdzenie lebka uniemozliwia zakopanie sie a larwa zyje i sie wije...

SHERON
    Guest

Ja polecam mrożone pinki. Przed podaniem rozmroź ją ona bedzie martwa więc nie ucieknie a co do tego że pająk nie wylazi z norki- to podawaj co jakiś czas teraz pająk nie musi być głodny ale jak zgłodnieje to wyjdzie i zje. Ja osobiście bardzo lubie ten sposub i jak narazie stadko 6 pajączków rośniemi na tym.

Opu
    Guest

L4 juz bez problemu powinna dać rade przebić pancez mączniaka jesli nie to nie zabieraj odrazu mączniaka kiedy on wilinkuje i przemieni sie w komurczaka pająk odrazu go zatakuje bo wtedy jest bez brony i mięki. pinki czesto sie zakopuja i zmieniają w muchy puzniej ma sie w domu obore a mączniaki są anemiczne i wolne.

Uprawnienia umieszczania postów