Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Co powiecie na to ? B.Vagans

kaczi
    Guest

Re: Co powiecie na to ? B.Vagans

\noto ja niewiem/

GuTi
    Guest

może musi sobie pohasac po łace :] przejdzie nie łąm sie bedzie dobrze

rastafaq
    Guest

2 razy w tygodniu po 1 swierszczu ?? co to ma byc ? dieta dla anorektyka ? dobrze ze nie wrzucales raz w miesiacu po jednej pince to bys dopiero mial GOLIATA

Matt_ns
    Guest

2 razy w tygodniu swierszcza wiekszego niz on sam to jest malo ? Chyba sie nie slyszysz...

robert.p.
    Guest

No to z tego wynika ze twój vagans jest wyjątkowym okazem.
    Moze procesy hormonalne zachodzą w nim wolniej niz u innych.A moze zanim go kupiłes wczesniejszy własciciel zle go hodował i nie rósł u niego normalnie.Wtedy wyglądając na L7 mógłby byc np L12 i byc dorosłą samicą -wtedy wylinka co 1,5 roku mogła by byc.Czasem trafiają sie takie pajęcze "liliputy"To rozwiązanie wydaje mi sie w miare prawdopodobne-bo warunki ma ok.

tetsuo
    Guest

ja sie nie dziwie,ja mialem vagansa,kupilem go jako 3l w kwietniu,do stycznia mial jedynie 3 wylinki(pierwsze dwie w ciagu 1,5miesiaca),i mial znakomite warunki,pozdrawiam

Vagansmen
    Guest

hehehe, moja vaganska wylinkę przeszła kilka dni temu (ostatnią miała 7 miesięcy temu) ale to była niezła akcja: zobaczyłem na torfie troche pleśni (zresztą na kokosie też troche jest) więc usunąłem miejsca spleśniałe, przynajmniej te które widziałem(za kilka dni wymienie cały torf i wyparze kokosa). Vaganska była w kokosie, lecz widziałem ją(myślałem że to ona) przez szaprę w torfie. Dziwiłemk sie czemu ona nie ucieka, przeciez zawsze uciekała, zacząłem rozwalać ten torf , ona nic, więc wpadłem w panikę zacząłem rozwalać torf i wyciągnąłem..................wylinkę, a vaganska siedziała sobie z tyłu kokosa. Wczoraj wieczorem wyszła z niego i zaje**** urosła. Miała 4,7 ciała, a teraz na oko ma 5,5 jak nie więcej. Tylko nie wiem po co mój brat ją spłoszył jak wyszła, ech on mnie wkurza A po tym myśle że killka dni temu ja przeszła bo po pierwsze, to ta wylinka była w tej szparze od chyba soboty, a po drugie to gdy ta wylinke wyciągnąłem była ona juz krucha, także musiała trochę poleżeć......... uffff ale sie rozpisałem

rastafaq
    Guest

Nie gadam do minotora jak klepie w klawiature, wiec rzeczywiscie sie nei slysze :]
    Ja daje co drugi dzien "swierszcza wiekszego niz on sam " i rosna normalnie, a swoja droga, pajak po L6-L7 powinien miec ok. 3cm ciala wiec skad Ty bierzesz takie wielkie swierszcze ?

pol
    Guest

ja dejąc vagansom co drugi tydzien papu, osiagalem normalne przyrsty,
    swoja droga co za roznica co drugi dzien u ciebie a co trzeci u niego to chyba nie taka dieta straszna, po prostu dzwiny okaz, moze faktycznie mocno zaniedbany wczesniej,
    mam znajomego u ktorego vagansy L4 nie linialy przez 10 miesiecy, a murinusy kupowalismy razem L1 po 10szt, ja mam dorosle a on ma L3/4
    wiec to kwestia opieki, ale i jak widac innych czynnikow

lisek
    Guest

Ja kupilem swojego Vagansa L5 w kwietniu i do wrzesnia przeszedl 2 wylinki, puzniej go karmilem przez mesiac, przesatal jesc w pazdzierniku i do dzis nic nie zjadl , 1 raz wyszedl ze swojej kryjowki, i ani razu nie linial.
    Nie wiem czemu

Uprawnienia umieszczania postów