Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Oświetlenie w ciągu doby...

Matt_ns
    Guest

Re: Oświetlenie w ciągu doby...

Hehe, pinka nic nie zrobi ale my melismy (ja i Vagansmen) na mysli cos wiekszego niz pinka Ja ostatnio swojemu L7 dalem mala myszke, taka ktora jest jeszcze slepa :P Smakowalo mu, mowil mi

dudi_pl
    Guest

Kret?!? ;)

No dobra...
    Dziś rano zaczęłem wątpić, czy ta emilia to pająk, czy kret :P /joke/ Po nocy widać tylko kupę torfu przed norką... skubana przekopała sie prawie aż do dna, a podłoża miała dość sporo. Przez małą szczelinkę można raptem dostrzec jakąś jedną nóżkę :P Czy to już jednoznacznie wskazuje na wylinkę? Znowu zostawiłem jej połowę pinki, ale zdaje sie, że przez noc w ogóle nie wychodziła z norki.

SpiDerKa
    Guest

Re: Kret?!? ;)

mojego kedziora (L3/L4) widze raz na kilka tygodni jak go odkopie, zeby sprawdzic, czy zyje, czy uciekl.....itd. Ma niezly system tunelikow, z ktorych nie rusza sie "na krok". To jakis podziemny kedzior hahahaa
    Pajaczki lubia czasami pokopac... Moze mu za zimno albo za cieplo. a moze po prostu sie nudzi

rastafaq
    Guest

Re: Oświetlenie w ciągu doby...

W kazdym terra mam zarowke 15W i uwazam ze to wystarcza, temperatura jest odpowiedznia, w nocy nie swiece w ogole, zreszta nie grzeje tez caly dzien. Nie wiem co to za zarowka 40W co ogrzewa do 22 - 28, moje 15W ogrzewaja mocniej.

Matt_ns kombinujesz jak kon pod gore, w nocy inna zarowka w dzien inna , tu odsun tu przysun, po co ? jak masz jednego pajaka to moze z nudow, ale przy wiekszej hodowli to sie mija z celem. Caly dzien bym zarowkami zonglowal.

A co do tego zarcia mniejszego niz odwlok hmmm, cambridgeia L8 karmilem myszami, nie oseskami tylko juz siersciuchami i dawal rade spokojnie, wiec ta teoria tez jakas bzdurna. Wszyskie pajaki tak karmie, czesto obiad jest wielkosci pajaka, (nie samego odwloku) i nigdy jeszcze zaden pajak nie ucierpial. Matt_ns w poprzednim poscie pisales ze dajesz swierszcze wieksze niz pajak a teraz zmieniasz spiewke, ktos tu kreci...

Uprawnienia umieszczania postów