-
Propozycja terra
Witam wszystkich. Mam zamiar zrobic terra dla zbożówki. Powiedzcie co o nim sądzicie, co zmienić itp. Terra ma mieć wymiary 75x40x40 otwierane od góry z wentylacją boczną. Nie będzie klejone tylko z kątowników. Z góry thx za odpowiedzi!
-
Re: Propozycja terra
Lepsze by bylo otwierane z boku. Nie chodzi tu nawet o stres zwierzat, tylko o to, ze byloby ci latwiej je obslugiwac
-
zrobić większe
-
Troche wieksze i bedzie git.
Pozdrawiam>>>
-
Terra otwierane od góry jest bardzo wygodne TYlko pamiętaj aby otwierana klapka była odpowiednio szeroka, tzn. żebyś mógł spokojnie wyciągnąć miskę z wodą i spokojnie operwoać tam Fakt wymiary przydałyby sie większe. A co do kątownikw przecież deski same ze sobą możesz skręcać bez kątowników.
-
Ogolnie terra wystarczy dla jednego osobnika. Ale jak wiadomo wiecej przestrzeni napewno nie zaszkodzi. A jesli chodzi o otwieranie od gory to swietnie sie sprawdza przy niskich terrariach przy wysokich joz jest problem.
-
Sworthy tutaj jest mowa o niskim terra więc nie ma co mówić o wysokim :]
-
Tak jak juz koledzy powiedziali wieksze terra jezeli masz mozliwosc. Co do terrariow otwieranych od gory to zgodze sie w 1000% ze jest wygodne jezeli jest niskie. Akurat moje dla lampartow ma 31 cm i bardzo wygodnie mi sie w niem operuje. pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów