Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Czy spalone podłoże kokosowe może zaszkodzić pająkowi ???

Mieszany widok

X_v_X
    Guest

Czy spalone podłoże kokosowe może zaszkodzić pająkowi ???

Jak w temacie. Ktoś dał bardzo dobry pomysł na zdezynfekowanie podłoża kokosowego w piekarniku Postanowiłem nie zamrażać już podłoża jak robiłem to wcześniej tylko je wstawić do piekarnika. W przepisie było napisane, że 15 minut w temperaturze 250*C. Ja natomiast wstawiłem całą blaszkę, po rozgrzaniu piekarnika, termometru nie mam w piekarniku, więc na oko sprawdziłęm i poszedłem z powrotem polatać po necie. O dezynfekującym się w piekarniku podłożu przypomniał mi dopiero gęsty dym, który wdarł się do mojego pokoju poprzez szparę między drzwiami a podłogą...
    Podłoże wyglądało jak palące się siano, ale po rozmieszaniu dalej je o dziwo przypomina A więc są tam kawałki spalonego podłoża i nie wiem czy mogą one zaszkodzić pająkom, którym to podłoże wsypie... ?

PS. Gratuluje pomysłowości z tym piekarnikiem

Cezary_X

Gufi
    Guest

Re: Czy spalone podłoże kokosowe może zaszkodzić pająkowi ???

No naprawde był do dobry pomysł :P

X_v_X
    Guest

Re: Czy spalone podłoże kokosowe może zaszkodzić pająkowi ??

Normalnie w domu było tyle dymu, jakby się kwadrat palił, ja myślałem że zawału dostanę zanim mnie Mama zabije ))))))

Gufi
    Guest

Lepiej wyrzuć te podłoze a jutro kupisz nowe bo z taki zwęglonym to nie wiem jak bedzie ;P

ketnip
    Guest

to nieźle wyczytałeś, a moze chodziło o wyparzanie w piekarniku ale zwykłego torfu....

esi
    Guest

tez polecam wymiane.

rastafaq
    Guest

Watpie zeby mialo zaszkodzic, bo niby co ma zaszkodzic ??

To my Tobie gratulujemy pomyslowosci, pomysl jest dobry, sam tak dezynfekowalem, tylko trzeba myslec przy tym :]

X_v_X
    Guest

nie to że nie myślałęm tylko wkręciłem się za bardzo w co innego i... zapomniałem :]

Foxtrott
    Guest

ja przypiekłem, nieco podłoże w garnku u babci nad piecem kiedy suszyłem i mam teraz u pająków. wszystkie mają się dobrze, smrodek uleciał po kilku rygodniach.
    co do wypekania wszelakich rzeczy z terrarium, nie radzę dawać więcej jak 160-180st

X_v_X
    Guest

no to gitara...

Uprawnienia umieszczania postów