Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wylinka a rozmiar

Mieszany widok

Maciek5000
    Guest

Wylinka a rozmiar

2 dni temu moja geniculata zrzucila wylinke z L3 na L4.... ha wszystko bylo by fajnie gdyby cos urosla..... a tu nic...... nawet mm Dlaczego?

P.S. Mieżyłem ją linijką

Maciek5000
    Guest

Re: Wylinka a rozmiar

sorki przepraszam ze 2 razy ale problemy z IE mi sie pojawily prosil byc moda o usunięcie tego pierwszego posta

Koc
    Guest

Jeżeli mierzyłeś długość ciała, to rzeczywiście pewnie się wiele nie zmieniła. Powinna natomiast zmienić się proporcja długości głowotułowia do długości odwłoka, nie mówiąc już o wzroście długości odnóży.

Awikularia
    Guest

Poczekaj, az pajak stwardnieje i sie naje - dopiero pozniej go zmierz. Ale A. geniculata na poczatku bardzo pomalu rosna, dopiero po roku dostaja kopa i maja duze powylinkowe przyrosty. Tak na przyszlosc: jezeli chcesz zobaczyc, jak duzo pajak urosl po linieniu, to patrz na jego tarczke grzbietowa (karapaks), a nie na odwlok. Odwlok sie powiekszy w miare jedzenia.

rastafaq
    Guest

Jezeli jadl malo to tez moze byc powodem malego przyrostu

Maciek5000
    Guest

hmmm..... miezylem mu dlugosc karapaksu i odwloku a pozatym on od miesiaca nic nie jadl

Awikularia
    Guest

No to jak nie jadl, to masz odpowiedz, dlaczego nie urosl...

popekjr
    Guest

nie awi, wybacz ze podwaze zdanie tak doswiadczonego hodowcy jak ty, mi sie wydaje ze nie jadl bo byl przed wylinka i raczej nie bylo to powodem malego przyrostu.
    jak go karmiles to jadl wczesniej? i tak jak wczesniej awi mowila poczekaj az stwardnieje, nakarm i dopiero do mierzenia sie zabierz!

Maciek5000
    Guest

to moj pierwszy pająk.... odkąd go mam nic nie zjadl :P

robert.p.
    Guest

jesli mało co zjadł pomiedzy wylinkami to nie dziw sie ze nie urósł.Cos musiało byc nie tak z warunkami lub z samym pajączkiem,no chyba ze był strasznie obzarty zanim go kupiłes,ale raczej wątpie bo wtedy nie miałby powodu zeby nie urosnąc.Te pajączki są zarłoczne jak mało które.Teraz po wylince musisz zadbac o warunki i dobre karmienie.Pająk i tak nadrobi stracony czas i osiągnie taką wielkosc jaką ma osiągnąc-po prostu zajmie mu to troche dłuzej
    Pozdrawiam Robert

Uprawnienia umieszczania postów