Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: poecilotheria rufilata- ciekawe zachowanie....

rastafaq
    Guest

Re: poecilotheria rufilata- ciekawe zachowanie....

Moje czesto tak robia i tez tylko z mączniakami i ewentualnie drewnojadami, cholera wie o co im chodzi, ale ta historyjka leviatana wydaje byc sie ponadprzeciętnie śmieszna a zarazem równie błacha.

dekilla
    Guest

zaobserwowałem również coś u poecilotheri tyle że ornaty mam sporo pająków i każdy jest zawsze bardzo głodnya gdy przypadkiem nie jest ofiara może przemieszczać się po terrarium do woli aż pająk zgłodnieje natomiast moja ornata postępuje na odwrót zabija wszystko co wrzucam ale jak nie jest głodna to zapajęczynuje niby że na póżniej tyle że to póżniej nie nadchodzi gdy ma następną ofiarę poprzednią nie naruszoną wynosi w kąt i tyle takie poprostu zabójstwo z premedytacją

crocodyll
    Guest

Na mnie największe wrażenie robią ptaszniki z rodzaju Avicularia jeżeli chodzi o sposób polowania.Trzymam karaczana za nóżkę pensetą i chcę go wrzucić do Avi a ta skubana podchodzi dostojnie i wyrywa mi karaka z pensety,a mi zostaję tylko nóżka karaczanaMuszę kiedyś wrzucić filmik z tą akcją na forum.Zajebiście to wygląda.

Awikularia
    Guest

Mc Luka, mnie sie najbardziej z twojego postu podoba "larwa mocznika"
    Aha, wybacz poprawke, ale powinno byc Xenesthis, a nie Xemmensis -> takiego rodzaju nie ma.
    Obserwowalam takie zachowanie kilkanascie razy i to wlasnie u Poecilotheria. Nie zastanawialam sie nad tym, pewnie mam znieczulice pajakowa .

DAAMOOK
    Guest

Zauwazylem podobne zachowanie u Chromatopelmy C. jak ma posilek wiekszy od pajaczka. Zreszta poczytaj jeszcze to :
    http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=56054&t=56054

Uprawnienia umieszczania postów