-
Re: poecilotheria rufilata- ciekawe zachowanie....
Moje czesto tak robia i tez tylko z mączniakami i ewentualnie drewnojadami, cholera wie o co im chodzi, ale ta historyjka leviatana wydaje byc sie ponadprzeciętnie śmieszna a zarazem równie błacha.
-
zaobserwowałem również coś u poecilotheri tyle że ornaty mam sporo pająków i każdy jest zawsze bardzo głodnya gdy przypadkiem nie jest ofiara może przemieszczać się po terrarium do woli aż pająk zgłodnieje natomiast moja ornata postępuje na odwrót zabija wszystko co wrzucam ale jak nie jest głodna to zapajęczynuje niby że na póżniej tyle że to póżniej nie nadchodzi gdy ma następną ofiarę poprzednią nie naruszoną wynosi w kąt i tyle takie poprostu zabójstwo z premedytacją
-
Na mnie największe wrażenie robią ptaszniki z rodzaju Avicularia jeżeli chodzi o sposób polowania.Trzymam karaczana za nóżkę pensetą i chcę go wrzucić do Avi a ta skubana podchodzi dostojnie i wyrywa mi karaka z pensety,a mi zostaję tylko nóżka karaczanaMuszę kiedyś wrzucić filmik z tą akcją na forum.Zajebiście to wygląda.
-
-
Zauwazylem podobne zachowanie u Chromatopelmy C. jak ma posilek wiekszy od pajaczka. Zreszta poczytaj jeszcze to :
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=56054&t=56054
Uprawnienia umieszczania postów