-
Re: Ptaszniki jako pokarm-tekst + fotki
Baku skad wiedziales ze tak pije piwo ??
Dzieki za wyjasnienie :]
-
co do wartosci odzywczych...
ja jestem pewien ze najwiecej wartosci ma podanie pajakowi do picia zoltka w miseczce, jednakrze potwm jest troszke sprzatania...
ale jesli jest to "ciezarna" samica to chyba warto ....????
-
Coz, ja mialam przypadek, kiedy samiec zaatakowal samice (G. rosea). Udalo mi sie mu przeszkodzic i nie dobral sie do swojej partnerki. Co do etyki, czy podawac ptaszniki jako pokarm - nie bardzo mozna tu o niej mowic, wtedy musielibysmy sie zastanawiac, czy podawanie owadow i kregowcow jest etyczne. Tak wiec odsunmy to na bok. Ja nie mam nic przeciwko, jezeli samica zje samca przy kopulacji lub po niej. Gorzej, kiedy samiec jest pozyczony, kiedy nie bylo kopulacji, lub kiedy samica zrzuci wylinke po takim posilku .
-
to nie ja ,tylko samiczki są brutalne he,he
To tylko taki recycling
-
jak juz przy jedzeniu ptasznikow...to moze wie ktos czy sa jadalne dla Ludzi??a moze jakis przpis smaczny??
-
Łysy kiedys oglądałem program o Indianinach Południowoamerykańskich, który polowali na ptaszniki i piekni je zawiniete w liscie a kokon pajaka to jest u nich prawdziwy przysmak
-
Tez ogladalem ten program Calkiem ciekawie to przedstawili ale szczerze mowiac wolalbym wpakowac takiego ptasznika do terrarium niz zjesc
-
:P:P:P ja wole lopezy - 1 puszka= 3 sek
-
hehe:] kiesys se zrobie przejazdzke rowerowa po lesie kilka kilosow od mojego miasteczka...moze natkne sie na jakichs Indian i mi zrobia T.Blondi po greckuale tak na serio to ja tez wolalbym miec te stworki w terrapozdro i dzieki za odpowiedz:]
Uprawnienia umieszczania postów