Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Co to mogło być??

ponczos
    Guest

Co to mogło być??

Padła mi L. parahybana L9, zdarza się.

Ale jest jedna dziwna sprawa w tym wszystkim: Kądziołki pająka zamieniły się w białą ciecz (podobną do odchodów). I podkreślam że nie była to ciecz pokrywająca kądziołki, tylko kądziołki jak gdyby "zgniły" i zamieniły się w powyższą ciecz. Miał ktoś taki przypadek??

P.S. A nogi rozprostowane jak zawsze..

PLU
    Guest

Re: Co to mogło być??

Wiesz co nie jestem specem od denatów i innych autopsji ale możliwe że jest to nowotwór które dostają najczęściej samce różnych gatunków (a to że biała ciecz to może ten nowotwór pękł) chociarz wszystko jest możliwe

morda
    Guest

A kiedy się ta ciesz pojawiła? Jak już po śmierci to pająk po prostu zaczął się rozkładać. Albo w okolicach kądziołków rozwalił sobie odwłok.

ponczos
    Guest

1. Po śmierci się pojawiła, ale kilka godzin wcześniej jak jeszcze funkcjonował nic nie było, więc rozkład w kilka godzin jest chyba nie możliwy?? Nie znam się na tempie rozkładu.

2. "Albo w okolicach kądziołków rozwalił sobie odwłok." - a kądziołki wyparowały..?? To mnie właśnie zastanawia w tej całej sprawie.

Ale dla pewności napisze że rozwalić raczej nie mógł - nie miał poprostu możliwości ani spaść (pudełko wyskokie na kilka centymetrów, ani nie było w nim również niczego o co mógłby zachaczyć).

3. Przez kilka dni zanim padł był, nie wiem jak to nazwac - "przytłumiony i apatyczny".

PLU
    Guest

Nie wiem co wymyślić na usprawiedliwienie tej sytuacji może dałeś mu jakiegoś stwora i zranił go w odwłok ????? i może przez to zdechł (w określeniu stwór miałem na myśli świerszcza lub coś innego)

Uprawnienia umieszczania postów