Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: O Ptaszniku Trynidadzki

PanPawian
    Guest

Re: O Ptaszniku Trynidadzki

Zwyczajnie, zanim otworzysz terra zobacz gdzie jest ptasznik i co robi - czyść i skraplaj wtedy gdy siedzi w swojej kryjówce (mój upodobał sobie pudełko po kliszy). Miej zawsze pod ręką jakiś plastikowy pojemnik - przyda się do łapania pająka. Jeśli ptasznik ucieknie z terrarium to zwykle przebiegnie kawałek i się zatrzymuje - wtedy nakrywasz go pojemnikiem i już jest twój.
    O tym by nie grzebać w terra gołymi rękoma chyba nie muszę wspominć?

Opu
    Guest

Ja napisze cos od siebie długo nie miałem tego pająka bo coś nie moge strawić nadrzewnych pająków .Cambridgei jest cholernie szybki i skoczny ale tyko wtedy gdy jest zaniepokojony L3 potrafi podskoczyc ponad 30cm i uciec, trzeba wiec uwazać. Jego dzień wygląda przewaznie tak siedzi w jednym miejscu i nierusza sie małe nie chcą jeść całych mączniaków a jak żuci mu sie przekrojonego to minie tydzień zanim ptasznik zorjentuje sie ze cos leży w siadce lub na podłożu. Dość ładnie ubarwiony jak na pająka L1-L3 moim zdaniem idealny pajak dla początkujacych terarystów nadaje sie na pierwszego pajaka nadrzewnego.

SDY
    Guest

No co ty? To jakis felerny ten twoj cambridgei...:P Moj jak mu cos wrzyce to lata jak glupi po pojemniku po czym zaczyna polowac. I nie siedzi w jednym miejscu. Ciagle gdzies chodzi, skacze sobie z listka na listek... To jest moj najciekawszy pajak do obserwacji (nawet irminia mniej robi od kiedy wybudowala sobie gniazdko:P). Co do skakania to sie zgodze, coprawda nie zanotowalem az tak dlugiego skoku u mojego. Jego rekord to narazie ok 10 cm.

Uprawnienia umieszczania postów