Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: jak nie grzybki to inni goscie :P

aLiCe
    Guest

jak nie grzybki to inni goscie :P

w weekend byla u mnie znajoma, chciala poogladac rosee, sciagam gore faunaboxu a tu soprajz pelno malych robaczkow [palpitacja serca] [zawal paznokci] jazda do kompa tcp robaczki bo wkoncu jak dlugo hoduje pajaczki tak jeszcze nie mialam ani skoczogonkow ani roztoczy (dzieki bogu).. a nie znam na pamiec opisu ich wygladu :P

patrze znow w terra.. kurde nie pasi do opisu...

qmpela: a moze to male tego duzego?
    ja: rosi nie byla dopuszczana
    qmpela: ???

ogladam dalej swiruje, martwie sie wylapuje male chamy i zabijam zgniatajac penseta (niezla zabawa mnostwo tego bylo pewnie ciagle duzo jest)... po chwili patrze w kryjowke rosi a tam pikny denat w postaci dorodnej samicy swierszcza.. patrze na te male skurczybyki a to nic innego jak male swierszcze...
    ja: cholera swierszcze!
    qmpela: no pytalam czy to czasem nie male tego duzego
    [polew na pol godziny]

a teraz pytania do mistrzow :P

1. zrobia mi krzywde rosi czy nie? to dorosla samica bardzo dorosla :] bo wiem ze malemu krzywde moze zrobic
    2. przezyja mi w mieszkaniu? bo napewno sie rozlazly a mnie ojciec zabije jak dorosna i zaczna sie nocne melodyjki

PS. Odpowiedzi niekoniecznie potrzebne znajde w szukajce zaraz, chcialam sie tylko podzielic zabawna historia bo wkoncu dawno nie pisalam, a forum nie tylko od problemow a takze od smiechu ) Takze ryjcie do woli z glupiej alice ale w stresie to ja i moglam rownie dobrze ubzdurac sobie ze mam halucynacje :P

ketnip
    Guest

Re: jak nie grzybki to inni goscie :P

w domu raczej takie małe nie przeżyją i sie nie rozmnożą na pewno, także o granie nie masz sie co martwić, a terarium mogłabyś wysprzątac i wymienić podłoże tak dla pewności w razie jak pajączek miałby przechodzić wylinke..

janice
    Guest

hmm miałam podobną sytuacje ale z murnusem 2 miesiące temu, decyzja zapadła o sprzątaniu w terrarce dla zapewnienia ewentualnego bezpieczeństwa właśnie w razie wylinki, a co do zamieszkania świerszczuchów w domu to młode raczej "wyzdychają samodzielnie" wiec orkiestry bym sie nie obawiala..

aliceq pozdrawiam :]

spider13
    Guest

alice, ja kiedyś myślałem, że zalęgły mi się mrówki

DAAMOOK
    Guest

Wsadz miseczke z woda ale tak zeby byla wcisnieta do poziomu gruntu. Swierszcze same tam wlaza i sie potopia.

DAAMOOK
    Guest

Wsadz miseczke z woda ale tak zeby byla wcisnieta do poziomu gruntu. Swierszcze same tam wlaza i sie potopia.

Baku
    Guest

buhaha :P:P niebuj nic nic jej nie zrobią i padną szybko :]

ale zeby świerszc\a nie poznać :P:P:P:P

X_v_X
    Guest

ja bym ich nie łąpał tylko wsadził jabko i niech wzrastają :] jakie wy macie wogóle pomysły

SebastianE
    Guest

Pare razy mialem sytuacje ze mi samica swierszcza zlozyla jaja w terra. Jezeli byla taka mozlwosc to obnizalem wilgotnosc i po sprawie. Nawet nie doszlo do wylegu.

Uprawnienia umieszczania postów