Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Czy ptaszniki słoneczne są agresywne??

X_v_X
    Guest

Re: Czy ptaszniki słoneczne są agresywne??

Bzdury opowiadasz:] Są szybkie, ale im starsze tym wolniejsze. L1- L3 są najszybsze ale np L9 czy L10 spokojnie można wyjąć z terrarium, choć nie polecam robienia tego. Wiem to z praktyki bo w tej chwili mam 8 sztuk w prawie każdym stadium i np. gdy sprzątam to tylko z L2 i L3 naprawde uważam, żeby nie uciekły. Z resztą jeżeli posiada się trochę wyobraźni i nie pcha palców do tego gatunku to można dojść do wprawy nawet jeżeli to pierwszy pająk...
    Szybkość pająka oczywiście zależy od refleksu, także niektórzy powinni karmić Rosee przez szmate w masce na ryju Jak ktoś naprawdę chce sprawdzić swój refleks to polecam zakup H. Maculaty-------------____________--------------

X_v_X
    Guest

Błąd :]

Mam 10 sztuk tylko 8 siedzi w mini-terrariach, a dwa bawią się w moim pokoju ze mną w chowanego od kilku miesięcy :]

ziu
    Guest

Co Ty wogole opowiadasz? Dorosle sa bardzo szybkie. I tak samo trzeba uwazac, zwlaszcza na egzemplarze bez gniazda, w przejsciowym pojemniku potrafi w mnieniu oka znalezc sie na np. scianie :P

Pozdrawiam.

Hysterocrates
    Guest

Mój murinus jest szybki to prawda, ale jest naprawde łagodny jak baranek.

Gwoździu_oi
    Guest

Ja nie ufam nawet brachyplemą tak na wszelki wypadek na nie uważam.

Gwoździu_oi
    Guest

Opis opisem ale ...

Opis opisem ale jak sie pozbiera opinie od hodowców to mozna sie jednak czegos ciekawego dowiedzieć.

Bojek
    Guest

Ja mam jednego i jest strasznie leniwy nic nie robi nie biego tylko od czasu do czasu sie przejdzie spokojnie po terrarium albo siedzi cały dzień na ściance i totalnie nie wykazuje agresji, jednak ja wole go nie prowokować i go nie ruszam, bo się boje niech siedzi spokojnie dalej. Ale mam kumpla który się nie przejmuje i bierze swojego na ręce, jak do tej pory jeszcze go nie ugryzł ale dosyć często straszy pozycją. No ale lubisz to się bawisz w końcu "no risk no fun".

Pozdrowienia

Opu
    Guest

moim zdaniem samce sa bardziej bezpieczniejsze sa mniej odwazne bardziej płochliwe i mniej chetne do ugryzienia ale to tylko w teorii:P

Uprawnienia umieszczania postów