-
Re: Damien juz umiescił tłumaczenie
Naprwde warto. Stronka jest bardzo prsta pod wzgledem technicznym napisan w całości w edytorze Windows Front Page 4. Gdyby była taka potrzeba mogę przerobić stronkę z wykorzystaniem *.css i *.js co zmniejszy jej wielkość o 2/3
Zobacz:<a href="http://83.16.211.90/grand/hobby/indexAc.a.html>tutaj</a> i porównaj wielkości. Pozdrowienia.
-
Tekstu jest w sumie na 10 stron. Wy - strona techniczna, ja tekstowa. Rysunki ja. OK?? Jestem na 5. stronie.
No i czekamy na decyzje autora, a swoją drogą, czy umieszczenie tłumaczenia ze wskazaniem źródła i autora może być naruszeniem praw autorskich?? Co innego wykorzystanie rysunków, ale można w nie ingerować dodając polską legendę...
-
Co masz na mysli mowiac "strona techniczna"? Najpierw chcialbym zobaczyc jak to tlumaczysz- doboro slow, styl calego dokumentu itp. To sie liczy najbardziej przeciez.
-
Przesle tekst to zobaczysz, weryfikacja mile widziana.
-
Naprwde warto. Stronka jest bardzo prosta pod wzgledem technicznym napisana w całości w edytorze Windows Front Page 4. Gdyby była taka potrzeba mogę przerobić stronkę z wykorzystaniem *.css i *.js co zmniejszy jej wielkość o 2/3. Względy czasu ładowania przez używających modem. Poprzedni wpis został przekłamany powysłaniu; powód ??
Zobacz:<u>tutaj</u> i porównaj wielkości. Pozdrowienia.
Pamiętaj: Jutro jest piewszy dzień z reszty twojego życia
-
Saurus w sprawie tłumaczenia zobacz sobie przyklejony wątek "najciekawsze dyskusje" o grammostola rosea na terrarystyce.pl - to mój post.
-
krzdab2150 strona techniczna to jest sposób na to aby treść przekształcić w obraz czyli to co widzisz na ekranie, możliwości: zobacz Pozdrawiam Grand
Jutro jest pierwszy dzień z reszty twojego życia
-
krzdab2150 sorry to miało być do saurusa o tej stronie technicznej
owszem tam jest ciurkiem na jednej stronie, na umieszczenie przydałby się szybki serwer Ok mogę z materiału zrobić stronkę.
-
Ja miałem na myśli, że strona techniczna to wszystko co związane z publikacją strony i jej przygotowaniem w html.
Ale tak się zastanawiam - nie chodzi o mnożenie stron internetowych, o których za tydzień nikt nie będzie pamiętał. Ten tekst jest tak zaj..., że miłoby było, gdyby wzbogacił zawartość serwisu tcp.
Chyba najwygodniej byłoby, abym dostarczył tekst w pliku tekstowym - mogę zastapić tekst angielski polskim w edytorze tekstu - nie będzie błądzenia w dwóch wersjach tekstu.
Tłumaczenie skończone - jutro, pojutrze wygładzę i w sumie zobaczymy. Poczekajmy na autora oryginału - może podejdzie chłodno do sprawy, albo wogóle...
-
tez tak własnie myśle że na serwerze terrarium byłoby nalepiej. Tekst jest bomba, ba cały materiał jest bomba. A ja nie znam angielskiego !! ani w ząb. Szkoda byłoby żeby gdzieś pleśniał jak zauwazyłeś. Przydałby się wielu hodowcom jako lektura na naszym ubogim w wiedzę fachową rynku (czesi! cit). Sprawa obróbki jest aktualna. Pozdrawiam. Andrzej
Uprawnienia umieszczania postów