Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: szklo w terra

Shinigami
    Guest

szklo w terra

witam, moj samiec P. irminia slizga sie po szkle w swoim terrarium, wspina sie ale idzie mu to ciezko i przewaznie sie zeslizguje lub spada, myslalem ze moze jakis lewy, slaby itd, ale w innym terra (z samica) zapierdziela po sciankach jak normalny pajak moje pytanie jest takie, czy sa jakies rodzaje tego szkla??

WojtekRzeszow
    Guest

Re: szklo w terra

Jesli bedzie dobrze najedzony to po takim upadku moze nawet odejsc na tamten swiat.

Shinigami
    Guest

tyle to wiem , ale nie o to pytalem

sigsauer
    Guest

Może w terra gdzie sie ześlizguje, szkło jest lekko zatłuszczone co powoduje, że jest bardziej śliskie, może to być nawet niewidoczne zatłuszczenie.......Z tego co ja zauważyem u siebie pajączki, które maja bardziej wilgotne podłoże lepiej chodzą szybkach, a tam gdzie bardziej sycho gorzej.......

Mondry
    Guest

a moze masz szyby emaliowane??=D no ale pomyśl jak u niej jest to zapier**** po sciankach bo ratuje swoj tylek. Ty na przykład chyba bys skoczyl z 3-4 metrow jakby cie np. żona gonila bo jej sie prezent urodzinowy nie spodobal =]

Andros
    Guest

jak masz miseczke z wodą w terrarium i pająk ejdzie na wode to nie będzie potrafił wejść na szybę (tak jak moja rozbigana boehmi) a, np. mój dorosły smithi jak chce to może wejść nawet na 50cm(wtedy wkładam mu jakieś miękkie żeczy żeby se krzywdy nie zrobił bo zazwyczaj spada )
    ale tak jak piszą to może zależeć od stanu szyby

cyclosternum
    Guest

no jest teæ moæliwosc ze jest przed wylinká moja stromatopelma nie moze wejsc na scianki jak jest przed wylinká ale moze to szkøo jest jakies....

Tomek_Nie
    Guest

moze zabardzo wyczysciles ,wypolerowales scianki terra ,tak samo u moich pajaczkow bylo czasem jak wpuscilem do takiego czysciutkiego terra inp ostatnoi murinusek 5,5 cialka slizgal sie na poczatku a potem juz smigał po szybach no moze to tez jest jakas kwestia przyzwyczajenia sie pajaczka do nowej powierzchni hehe ale to tylko takie moje sugestie .pozdrawiam

SławekS
    Guest

U mnie cambridgeje przez pierwsze kilka dni po wpuszczeniu do terra obklejały je taką śmieszna pajęczyną (bydle bardzo cienkie )bardzo słabo widoczną i tylko pod pewnym kątem i dopiero wtedy szalały po ściankach. A po czystych szybach wszystkie pająki zjeżdżają jedne szybciej (czytaj najedzone) inne wolniej.

To są tylko moje herezje więc niech się wypowie ktoś z bardziej naukowym podejściem ;-)

Pioprek
    Guest

Może chodzi o to , że po pryskaniu w innych terrarium zostaje Ci kamien z wody na szybie , dzięki temu się nie ślizga :P:P:P

Uprawnienia umieszczania postów