-
Wpływ jadu ptasznika na zwierzęta domowe...?
Miał ktoś przypadek że np. ptasznik ukąsił mu kota?
Bo gdzieś czytałem że jad jest groźny dla zwierząt poniżej masy 0,5 kg , więc czy dla takiego np. kota ktory waży jakieś 2-3 (jeszcze młody :P) może być groźny?
I prosze nie mówić żebym robił tak żeby go nie ukąsił , bo wszystko jest zredukowane do minimum , nawet przesiadywanie kotów w moim pokoju gdzie są pająki... Tylko napisać czy może takiemu kotu się to jakoś na zdrowiu (psychicznemu też) odbić...
-
Re: Wpływ jadu ptasznika na zwierzęta domowe...?
Kiedyś temat że komuś pająk zabił kota... Poszukaj w archiwum. =]
-
Mi gosc w zoologicznym mowil ze murinus moze zabic swoim jadem kota baa nawet psa
Na szczescie nie mam ani jednego ani drugiego wiec wszyscy beda zywi
-
ten temat o kocie to byla chyba sciema (?) jesli mowimy o tym samym. watpie zeby pajak sie rzucil zeby ukasic kota, ale nawet jesli by do tego doszlo to hmmm... trza by sprawdzic :] ja komus nie szkoda kota to niech zobaczy, ja swojego za bardzo kocham
-
kot niedalby sie ukasic, chyba ze z nienacka. Moim zdaniem jad wiekszosci pajakow zabilby kota, i nawet psa. A szczegolnie niektorych skorpionow :>
-
Chodzi mi o to że moje głupie kotki są ciekawskie , i jak tylko wychodze na chwilke z pokoju a drzwi otwarte , to po przyjściu obydwa siedzą i lampią się w terraria... Czasami nawet łapkami szyb dotykają , boje się żeby czasami tego nie zrzuciły bo będzie lipa...:/
-
a słyszeliście kiedyś żeby pająk pogryzł kota ?
-
Nie , ale chcemy się upewnić :P
-
No to lepiej nie pozwalaj im wchodzić:-) Mój kot kiedyś otworzył klatkę z papugą, która wisiała 2m nad podłogą. Miałem dwie ładne papugi jedną zagryzł mi mój kotek a druga pies;] Koty to podstępne zwierzęta;-)
-
U mnie w pokoju byla walka Pajak vs. kot . Kociak jakims cudem wypuscil z terrarium P.cambridgei L11 no i wygral kot.... pajaka znalazlem na srodku pokoju martwego i bez 2 odnuzy ;/ nacieszylem sie pajakiem 3 dni... kupilem do na chyba 3 gieldzie w swietochlowicach... od tamtego czasu mam taki wielki dystans do kotow ze to jest masakra... a mam w domu 2... poprostu sie nienawidzimy....
Uprawnienia umieszczania postów