Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: pajeczy armagedon

Azzurreeuss
    Guest

pajeczy armagedon

Wylęgło mi sie w niedziele i poniedziałek 40szt versi L1 (40szt nimf II nie wyliniało _do dzisiaj padło 20szt L1;(( Jak tak dalejpojdzie to nic nie zostanie:P
    trzymam je w pojemnikach 125ml z dobra wentylacja wilgotnoscia i temp. Co moze byc tego powodem?? moze zle prowadziłem inkubacje??help me

Baku
    Guest

Re: pajeczy armagedon

uroki avikularii :P:P

temperatura musi być stabilna - bez wachań ,,, ma być wilgotn o ale bez wody na śviankach ... i tyle a reszta to szczęście

Azzurreeuss
    Guest

jak narazie szczęscie mnie opusciło bo żeby az 50% padło a to dopiero poczatek, bo jeszcze nie zaczeły jesc:P małe vstretne niebieski potwory:P HWDV

CoNeV
    Guest

Zaczynam sie bac otwierac moje kokony versi Ale to dopiero za 2 tygodnie :P

robert.p.
    Guest

To normalne u avicularii.Co ma przezyc to przezyje a co pasc to padnie.To nie brachypelmy gdzie mozna brac nimfy I i wiecej niz z 10 % nie padnie-no chyba ze je sie samemu zabije.Avicularie są rózne-raz ładne nimfy padają jak muchy a innym razem nędzne przezywają w 80% tak jak mi versi ostatnio.Na to nie ma reguły.I nie tylko o warunki tu chodzi ale o fart,los ,przeznaczenie czy jakkolwiek inaczej chciałbys to nazwac.Ciesz sie z tego co uda sie wyhodowac,w zeszłym roku wylęgły mi sie z całego kokonu 2 szt ch .cyanopubescens i tez byłem zadowolony-w koncu liczy sie rozmnozenie gatunku,no nie?Te co sie nie wylęgły od niedzieli to raczej na 90 % padną.Zazwyczaj ptaszniki wychodzą z nimf w ciągu 2-3 dni.Ale sukces juz na koncie masz,w koncu nie karzdy rozmnozył a.versicolor.To nie kędziorek.
    Pozdrawiam Robert

Azzurreeuss
    Guest

dzieki Robercie
    wstąpiły we mnie nowe terrarystyczne siły witalne, bede walczył do końca.....

Markoś
    Guest

powodzenia Azzurreeuss oby jak najwiecej ci sie uchowalo

SPeCTeR
    Guest

Jak sam sie boisz, to ja moge to zrobic ;>

soltys_szczecin
    Guest

terrarystyczne siły witalne

haaaaaaaaa hahaahahaaahahahahahahahahah <lol2>

O KUR\/\/A mac - padłem

LOL

Baku
    Guest

dlatego sie nimi nie zajmuje .. kupiłem sobie 3 metaliki i juz 2 kipły :[ // no ale ...

hmm nie znam zbytnio historii howu avików ale teoretycznie moze to wynikać z tego ze została odłowiona b niewielka grupa i akurat sie jakaś wada trafiła genetyczna a chodowcy ja utrwalili ,, albo poprostu gatunek ma b niską przerzywalność ,, i tak w porównaniu np z krzyrzakiem wychodzą dobrze: ]:]

wkazdym razie trzeba by wiedzieć jak naturalna populacja wypada w porównaniu z nasza aby to jednoznacznie ocenić

Uprawnienia umieszczania postów