Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: płochliwa boehmi

Andros
    Guest

płochliwa boehmi

wiem że Brachypelmy boehmi są raczej płochliwe ale chce sie upewnić czy mojemu (ej) nic nie brakuje. pajączek lubi chodzić po całym terarium szczegulnie po pułce z wętylacją (i prubować się wydostać poprzez 2mm szpare :-) jednak gdy otwieram terrarium aby go nakarmić to odrazu ucieka do swojego "schronienia" może ma ćut za duże terrarium ale nie chciałem wydawać kasy na zmienianie go 4 razy i tak nie jest zbyt duże . może rozstawie mu więcej kryjuwek? prosze o rade
    pozdro Andros

Dobimetal
    Guest

Re: płochliwa boehmi

Po prostu jak widiz taką wielką postać to od razu sie ratuje ucieczką.
    4 razy zmieniałeś mu juz terra!? Daj mu troche czasu bo może się jeszcze nie przyzwyczaił.

Andros
    Guest

a zapomniałem pajączek jest po 7 wylinkach a oto jego zdjątko zrobione jeszcze w starym mieszkanku w nowym nie mam z oczywistych przyczyn

cyclosternum
    Guest

wszystko jest ok z nim to jest róænie np.moja angustum sie chowa do kryjówki jak tylko rusze szybe a np.emilke to musze na pincetá przesunác by sie ruszyøa

Andros
    Guest

nie ja go kupiłem z miesiąc temu i jest odrazu w większym terr. żeby go nie zmieniać kilka razy. twoja teoria jest całkiem możliwa ale pająki mają słabe oczy i rozróżniają dzień , noc. mam pokój na piętrze i może dlatego ucieka bo idąc wywołuje się duże wibracje

Dobimetal
    Guest

Piękny pajączek.
    W sumie to jest tak jak pisze cyclosternum, zalezy od pająka bo niektóre sa cwaniaki a niektóre mieczaki

Pozdrawiam

chrzanu
    Guest

no co sie dziwic, ze ucieka - jak ty bys sie czuł jakby istota 1000 razy wieksza dach domu ci zerwała i wrczuciła kurczaka na obiad.

poprostu się boi i tyle. nie potrzebuje wiecej kryjówek. jak bedzie chciała miec wiecej to sma sobie je zrobi.

Uprawnienia umieszczania postów