-
co robic po ugryzieniu marinusa
witam ! chcialbym dowiedziec co robic w razie ugryzienia marinusa mam tego pajak jest on po L1 . czy juz teraz jego jad moze stanowic jakies zagrozenie ?
-
Re: co robic po ugryzieniu marinusa
wypic wapno i jak najszybciej jechac do szpitala . . .
-
Ja bym sie modlił o to żebym nie był uczulony na jad.Murinusek po 1 wyl raczej cie nie ugryzie co nie znaczy że możena do niego łapy pchać.Po ugryzieniu wypij wapno i do szpitala to w zasadzie jedyne rozwiązanie.Lepiej nie siedzieć w domu bo nigdy niewiadomo co sie może stać.Wraz ze wzrostem zmienia się tylko ilość jadu a moc jest dalej taka sama .
-
jezeli jesteś uczulony nawet najmniejsza ilosc jadu moze być niebezpieczna, ale taki mały to raczej nic Ci nie zrobi wypij wapno i tyle. Jak nieumrzesz bedziesz zyl
-
roman alez go pocieszyl "Jak nie umrzesz..." ;d
-
po ugryzieniu L1 bym sie nierpzejmowal wapno i odpoczywal ale jak juz jakis podrostek to udalbym sie do szpitala tam zawsze maja srodki przeciwbolowe i napewno bi ci podali cos zmniejszjacego skutki ukaszenia (opuchlizna i inne obrzeki) .
-
na forum bylo tez cos o hydrokortyzolu poszukaj, masz wyszczegolnione najciekawsdze watki, bylo to duzo razy ...
-
no tylko nie bardzo rozumiem co tu wapno pomoze;/
jak jestes uczulony to napisz testament :P
wapno w takim przypadku duzo nie da,cos czytalem chyba o hydrokortyzonie ,pozmoze o wiele bardziej niz wapno,ale co do tego specyfiku pewien nie jestem(nie wiem czy dobrze mowie
ale ze szpitalem to sie zgadzam w 100%
-
to jednak dobrze mowilem.
to jest w zastrzykach bodajze domiesniowych i dozylnych
-
wapno pomaga właśnie gdy koleś jest uczulony...
Uprawnienia umieszczania postów