Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tsunami w terrarium

Mieszany widok

sopran
    Guest

Tsunami w terrarium

Czy jeśli zrobie ptasznikowi przemeblowanie w terrarium tzn. no np. po wymianie włókna kokosowego ustawie miseczke z wodą, roślinke, kawałek korzenia bądź kryjówkę w zupełnie innym miejscu niż stało dotychczas to może się to jakoś niekorzystnie odbić na moim pająku?
    Może trochę dziwne to moje pytanie...i temat też, ale ciekawi mnie czy w takim przemeblowanym terra pająk musi aklimatyzować się od nowa? Czy można czasami coś zmieniać czy raczej powinno się tego unikać, żeby nie niepokoić pajączka? POZDRAWIAM

chrzanu
    Guest

Re: Tsunami w terrarium

no własnie nie wiem po co chcesz mu zmieniac ??
    i tak pająk przemebluje to pos swojemu.
    a tak w ogóle nie poruwnuj kataklizmów natury gdzie giną tysiące ludzi do przebudowania terrarium.

Andros
    Guest

ja jak zmieniałem torf u mojego smithiego to zamknąłem go w budce przy pomocy takiej drewnianej szkatułki, tak że nie mógł wyjść a pod szkatułką został stary torf i jak skończyłem to pająk nie wychodził za to miejsce chyba z 3 tyg. :-) ale i tak sie przyzwyczajił do tego że niektóre rzeczy są w innym miejscu. oprucz budki. więc nie wiem jak twój zareaguje jak mu przeniesiesz domek

Tomek_Nie
    Guest

w niczym takie przemeblowanko twojemu pajaczkowi niezaszkodzi ,niemusisz sie obawiac ,zaaklimatyzuje sie bez problemu do noewgo wystroju .pozdrawiam

PLU
    Guest

Ostatnio moje pająki miały eksmisje i włożyłem totalnie inne żeczy czyli kore i torf :P:P pająki na pewno będą potrzebowały troche czasu na wybudowanie zwoich pajęczych ścierzek no i oczywiście swojej norki.

IAN
    Guest

pajączkowi nie zaszkodzi, tylko licz się z tym że przez jakiś czas będzie musiał się ponownie przyzwyczaić do nowego - a to może objawiać się czasowym brakiem apetytu.

Tomek_Nie
    Guest

ee tam brak apetytu jak glodny to zje ,,wszystko '' i wszedzie nawet tuz po przeprowadzce

PrzemekB
    Guest

chrzanu "tsunami w terrarium" to taka metafora, tu nie ma zadnego odniesienia do kataklizmu ze stycznia, a poza tym tsunami to ogromna fala a nie konkretne wydarzenia :]

sopran
    Guest

No oczywiście, że metafora. PrzemekB dzięki za zrozumienie!

chrzanu
    Guest

dobrze ze mi powiedziąłes bo w zyciu bym nie wiedział ze to metafora.
    a zrszta jak sam piszesz to fala jest naturalna, a przemeblowanie terra jest za posrednictwem ingerencji człowieka.

Uprawnienia umieszczania postów