Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Czy to insekt ????

PLU
    Guest

Re: Czy to insekt ???? EKSMISJA

Eksmitowałem go natychmiast ale nie ja osobiście tylko kolega któremu na widok jadowitego murinusa nie drżą ręce bo 2 biegały mu po mieszkaniu przełożyliśmy go do jutra a te małe robaczki (o ile to robaczki) się nie ruszają i już mnie mało obchodzą jutro ide po torf kokosowy tylko mam pytanko do jakiego terra (już nowego) moge włożyć mojego murinusa ??? (przez dłuższy czas był w takim pudełku "ala" plastikowym po cucierkach pakowanych hurtowo po dziesiątki sztuk) do czego teraz kłaść ????

Dzięki za posty i czekam na nowe

chrzanu
    Guest

*pojemnik na żywność
    *faunabox
    *jak jest dość duży to do terra
    *do pojemniczka na ptaszniki.
    *mnóstwo możliwości.

Tomek_Nie
    Guest

uuuuuu PLU- jak ty niewiesz w czym trzymac murinusa i jak go przenosic to ja watpie ze jestes odpowiedzialnym czlowiekiem i nadodatek bierzesz sie za dosc jadowite zwierzatka ;/ wspolczuje twoim wspollokatorom .

chrzanu
    Guest

no stary, ja tez sie boje przenosić murinusa. sam przenosiłem chyba 2 czy 3 dni temu z powodu plesni. i nie poweim ze tez niemiałem jak sie zabrac bo był akurat w takim pojemniku ze do terra go jeszcze nie wsdze bo zamały, a znowu zeby go przykryc to pojemnik w którym siedzi zamały. ale w koncu odwróciłem pudełko nabok, obok wieksze tez odwrócone na bok i przegoniłem murinusa.

chrzanu
    Guest

znaszy spinifera miałem powiedziec. yyy napisac

PLU
    Guest

Re: Czy to insekt ????NOWA GRUPOWA EKSMISJA ++ Problem ????

Jest mały zonk te kuleczki pojawiły się u mojej faciaty i pulchry nie wiem co to k***a jest kolega powiedział mi sugestie że to mogą być jajaka świerszczy tylko pytanie dlaczego na ściankach ???? acha zapomnialem dodać te kulki są wszędzie nie tylko na ściankach a terra na murinusa czeka z otwartą pokrywką tylko znowu musze wezwać kumpla :P:P:P terra tylko przemyłem bo nie mam czasu na sklejanie nowego ale dręczą mnie pytania ???? czy to jaja świerszczy i drugie jak nie to co to jest ?????

Tomek_Nie
    Guest

to nie sa jaja swirszczy swierszcze skaladaja jaja w podloze a nie na scianki ...

rastafaq
    Guest

Re: Czy to insekt ????

Skoro na szybkach to raczej nie jaja, pewnie skoczogonki i nie ma sie co nimi przejmować, ja też mam ich sporo, wystarczy , że przez dwa dni nie wyciągniesz resztek , a paja ma dość wilgotno to sie pojawiaja.
    Zobacz czy nie ma tego na pajaku, bo jak jest to mogą to byc roztocza, popatrz na szczękoczółkach.

maze
    Guest

mi sie wydaje ze to plesn jest...
    zrob zdjecia

chrzanu
    Guest

jaja świerszczy śa cienkie i podłóżne, a nie kulki.
    przypominją takie ziarenka ryżu.
    jezeli kiedykolwiek znajdziesz w terra wplesn, grzyb itp. to niema się co zastanawiac tylko wywalaj wszystko, wymyj terra itp. i dopiero wsadzaj ptasnzika.

rastafaq - skoczogonki ? PLU pisze że się nie rusza.

Uprawnienia umieszczania postów