-
Re: Czy to insekt ???? EKSMISJA
Eksmitowałem go natychmiast ale nie ja osobiście tylko kolega któremu na widok jadowitego murinusa nie drżą ręce bo 2 biegały mu po mieszkaniu przełożyliśmy go do jutra a te małe robaczki (o ile to robaczki) się nie ruszają i już mnie mało obchodzą jutro ide po torf kokosowy tylko mam pytanko do jakiego terra (już nowego) moge włożyć mojego murinusa ??? (przez dłuższy czas był w takim pudełku "ala" plastikowym po cucierkach pakowanych hurtowo po dziesiątki sztuk) do czego teraz kłaść ????
Dzięki za posty i czekam na nowe
-
*pojemnik na żywność
*faunabox
*jak jest dość duży to do terra
*do pojemniczka na ptaszniki.
*mnóstwo możliwości.
-
uuuuuu PLU- jak ty niewiesz w czym trzymac murinusa i jak go przenosic to ja watpie ze jestes odpowiedzialnym czlowiekiem i nadodatek bierzesz sie za dosc jadowite zwierzatka ;/ wspolczuje twoim wspollokatorom .
-
no stary, ja tez sie boje przenosić murinusa. sam przenosiłem chyba 2 czy 3 dni temu z powodu plesni. i nie poweim ze tez niemiałem jak sie zabrac bo był akurat w takim pojemniku ze do terra go jeszcze nie wsdze bo zamały, a znowu zeby go przykryc to pojemnik w którym siedzi zamały. ale w koncu odwróciłem pudełko nabok, obok wieksze tez odwrócone na bok i przegoniłem murinusa.
-
znaszy spinifera miałem powiedziec. yyy napisac
-
Re: Czy to insekt ????NOWA GRUPOWA EKSMISJA ++ Problem ????
Jest mały zonk te kuleczki pojawiły się u mojej faciaty i pulchry nie wiem co to k***a jest kolega powiedział mi sugestie że to mogą być jajaka świerszczy tylko pytanie dlaczego na ściankach ???? acha zapomnialem dodać te kulki są wszędzie nie tylko na ściankach a terra na murinusa czeka z otwartą pokrywką tylko znowu musze wezwać kumpla :P:P:P terra tylko przemyłem bo nie mam czasu na sklejanie nowego ale dręczą mnie pytania ???? czy to jaja świerszczy i drugie jak nie to co to jest ?????
-
to nie sa jaja swirszczy swierszcze skaladaja jaja w podloze a nie na scianki ...
-
Re: Czy to insekt ????
Skoro na szybkach to raczej nie jaja, pewnie skoczogonki i nie ma sie co nimi przejmować, ja też mam ich sporo, wystarczy , że przez dwa dni nie wyciągniesz resztek , a paja ma dość wilgotno to sie pojawiaja.
Zobacz czy nie ma tego na pajaku, bo jak jest to mogą to byc roztocza, popatrz na szczękoczółkach.
-
mi sie wydaje ze to plesn jest...
zrob zdjecia
-
jaja świerszczy śa cienkie i podłóżne, a nie kulki.
przypominją takie ziarenka ryżu.
jezeli kiedykolwiek znajdziesz w terra wplesn, grzyb itp. to niema się co zastanawiac tylko wywalaj wszystko, wymyj terra itp. i dopiero wsadzaj ptasnzika.
rastafaq - skoczogonki ? PLU pisze że się nie rusza.
Uprawnienia umieszczania postów