-
Re: Mój komentarz-wazeliniarstwo1
Watki Roberta i Awikularii sa potrzebne. Jezeli ktokolwiek da chocby jeden komentarz, ze takie cos to "wazeliniarstwo", to postaram sie o bana dla niego.
-
A jesli chodzi o klimat, to ja najbardziej tesknie za tym, co bylo 2 lata temu :]
-
Tak , niestety to smutna prawda "stara ekipa" prawie wogole nie udziela sie na forum . Ja tez nie zaglądam tu tak ochoczo jak kiedys :/
-
A co bylo 2 lata temu? Jestem z terrarium od prawie poczatku (z przerwami, ale nie z mojej winy). I nie pamietam, co bylo tak dawno .
Robercie, dziekuje za slowa poparcia. Ja sie powtorze - co ma zrobic zalozyciel tematu, jak ktos w odpowiedzi napisze "super temat" czy "piekne fotki"? Przeciez nie mamy wplywu czesto na naszych bliskich, a co dopiero na obce osoby. Zreszta, malkontenci beda zawsze... Jak juz mowilam, ja chetnie przyjme krytyke, ale mądrą. Wiecej nic nie pisze, bo wszystko powiedzieli moi przedmowcy. Czy to wazelina?
Pozdrawiam.
-
Najgorsi sa Ci co wlasnie bezpodstawnie krytykuja.Banda hipokrytow zazdroszczaca innym,ze sie wykazuja.Gdy napisalem pochwalna uwage apropos postu Roberta to uslyszalem,ze lize d***. Ja w ogole sie zastanawiam o co niektorym chodzi ??!! O poklask,slawe - przeciez to farsa . Kazdy z nas stara sie dzielic informacjami lub zdjeciam ,ale znajduje sie kilku jeleni co to skutecznie to torpeduja i kaszania atmosfere na forum.Psuja ja bo zazdroszcza komus nie wiem czego - zdobytej latami wiedzy ??? Niech jeden z drugim zglebia temat a nie marnuje energie na wypisywanie glupot !!! Krytyka - owszem,ale konstruktywna !!! Pojawil sie ostatnio jeden smieszny pan co poddal krytyce fotki niektorych z nas,a na drugi dzien zrobil z siebie blazna zamieszczejac fotke bialej plamy z czyms przypominajcym pajaka !!! Mnie osobiscie popdoba sie to co robi Awi i Robert i wcale nie wlaze im w tylek - po prostu okazuje wdziecznosc,choc wiekszosc z ich tematow jest mi zbedna :]. Zastanawia mnie jedno - jak zaczynalem przygode z pajakami to malo bylo takich dokumentacji !!! Niektorzy z uzytkownikow powinni dziekowac bardzo za to ,ze tej dwojce sie chce cos takiego robic i zapewniam was ,ze nie robia tego dla chwaly.Ci ktorzy mysla ,ze jest inaczej sa po prostu ograniczeni i nie dorosli chyba nawet do czegos takiego jak forum. Aniu, Robercie - oby tak dalej
-
tylko ze wszyscy ci poczatkujacy maja te same problemy ktore sie powtarzaja, co piaty temat ehhh i przez to forum sie zrobiloo bardzo nudne i przez to przestalem na nie czesto zagladac, bo nie mam po co, kiedy co wejde to w kolko te same tematy a to ze moj kedzior nie chce jesc a to ze znowu komus sie pajak zakopal ile mozna... kiedys jak pierwszy raz zajrzalem na to forum to moglem czytac i czytac, bo zawsze byl jakis ciekawy temat a teraz? powinno sie z tym cos zrobic...
takie jest moje zdanie ...
pozdro dla wszystkich
-
ten temat niestety nie wniesie nic pozytywnego goscie ktorym cos nie pasuje byli sa i beda tak to juz jest szkoda na nich klawiatury dodatkowo troche mnie drazni jak ludzie zaczynaja prowadzic jakies glupie dyskuje nie zwiazane z tym czym powinnym jakby nie mogli tego sobie zalatwic na gg jestem 1,5 roku na forum praktycznie codziennie (poza sesjami i innymi masakrami) ale jak nie wiem nic na temat to sie nie odzywam i tyle
-
były pomysły działu newbie... Faq nie wystarczy. Może jednak warto pomyśleć o osbobnym dziale, gdzie tematy wylinka, rozpoznanie płci, częstotliwość karmienia i opieka nad kędziorem byłyby mile widziane.
Początkujący też mają dużo frajdy w korzystaniu z forum - i byłoby egoistycznym nonsensem, gdyby grupa doświadczonych użytkowników je zdominowała. Jednak teraz dzieje się odwrotnie, zasada równowagi powinna więc dotyczyć zarówno początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. A skoro forum zdominowały obecnie czcze dyskusje użytkowników początkujących, które nie interesują innych powinno być na nie miejsce na forum.
Inna sprawa to obecność osób mających chyba jakieś kompleksy i przenoszące na forum swoje dziwne postawy życiowe.
Skoro czegoś nie można pogodzic następuje specjalizacja. Podejrzewam, że dział np. gekon i ptasznik są osobno, ponieważ gdyby były razem to powstawałby podobny bałagan.
Nie wiem, to tylko opinia, ale może warto rozważyc..
-
A co mi tam - powiem co mi na sercu leży :
1) Link do FAQ jest za mały. Ja jak tu zaczynałem to go szczerze mówiąc nie zauważyłem (inna sprawa że mam -1,5D), ale gdyby był może inny kolor, albo większy napis to byłoby lepiej.
2) Jak ktoś się decyduje na kupno pająka i najpierw na ten temat nie poczyta to już nic nie pomoże - takie tematy będą nadal.
3) Wazeliną nie można nazwać chwalenia czyiś inwencji i osiągów - to tak jakbyśmy oklaski dla sportowców traktowali jako wazelinę. Uważam że miło jest usłyszeć (oczywiście nie mówię tutaj o wielkich podnietach) po masie pisania i robienia fotek - ogólnie starania się miłe słowa. To po prostu motywuje.
4) Dział dla nowicjuszy - nowicjusz i tak nie rozróżni czy zaawansowanym tematem jest zakopany kędzior czy psychoaktywne działanie toksyn u haplopelm. Tak czy owak takie posty będziemy znajdować tutaj. Oczywiście warto spróbować.
5) Brakuje mi takiego klimatu jak jest na Arachnoboards. Tam można zadać jakie się chce pytanie i nie ma jakiegoś mieszania z błotem czy zamykania postów. Po prostu pisząc tam odczuwa się milszą atmosferę. Nie odsyłają ciągle do FAQ i do archiwum.
Oczywiście są to tylko moje sugestie i nikt się nie musi z tym zgadzać.
Uprawnienia umieszczania postów