Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Mój komentarz-wazeliniarstwo1

Atrax Robustus
    Guest

Re: Mój komentarz-wazeliniarstwo1

Watki Roberta i Awikularii sa potrzebne. Jezeli ktokolwiek da chocby jeden komentarz, ze takie cos to "wazeliniarstwo", to postaram sie o bana dla niego.

Atrax Robustus
    Guest

A jesli chodzi o klimat, to ja najbardziej tesknie za tym, co bylo 2 lata temu :]

Xeo
    Guest

Tak , niestety to smutna prawda "stara ekipa" prawie wogole nie udziela sie na forum . Ja tez nie zaglądam tu tak ochoczo jak kiedys :/

Awikularia
    Guest

A co bylo 2 lata temu? Jestem z terrarium od prawie poczatku (z przerwami, ale nie z mojej winy). I nie pamietam, co bylo tak dawno .

Robercie, dziekuje za slowa poparcia. Ja sie powtorze - co ma zrobic zalozyciel tematu, jak ktos w odpowiedzi napisze "super temat" czy "piekne fotki"? Przeciez nie mamy wplywu czesto na naszych bliskich, a co dopiero na obce osoby. Zreszta, malkontenci beda zawsze... Jak juz mowilam, ja chetnie przyjme krytyke, ale mądrą. Wiecej nic nie pisze, bo wszystko powiedzieli moi przedmowcy. Czy to wazelina?

Pozdrawiam.

Samael_
    Guest

Najgorsi sa Ci co wlasnie bezpodstawnie krytykuja.Banda hipokrytow zazdroszczaca innym,ze sie wykazuja.Gdy napisalem pochwalna uwage apropos postu Roberta to uslyszalem,ze lize d***. Ja w ogole sie zastanawiam o co niektorym chodzi ??!! O poklask,slawe - przeciez to farsa . Kazdy z nas stara sie dzielic informacjami lub zdjeciam ,ale znajduje sie kilku jeleni co to skutecznie to torpeduja i kaszania atmosfere na forum.Psuja ja bo zazdroszcza komus nie wiem czego - zdobytej latami wiedzy ??? Niech jeden z drugim zglebia temat a nie marnuje energie na wypisywanie glupot !!! Krytyka - owszem,ale konstruktywna !!! Pojawil sie ostatnio jeden smieszny pan co poddal krytyce fotki niektorych z nas,a na drugi dzien zrobil z siebie blazna zamieszczejac fotke bialej plamy z czyms przypominajcym pajaka !!! Mnie osobiscie popdoba sie to co robi Awi i Robert i wcale nie wlaze im w tylek - po prostu okazuje wdziecznosc,choc wiekszosc z ich tematow jest mi zbedna :]. Zastanawia mnie jedno - jak zaczynalem przygode z pajakami to malo bylo takich dokumentacji !!! Niektorzy z uzytkownikow powinni dziekowac bardzo za to ,ze tej dwojce sie chce cos takiego robic i zapewniam was ,ze nie robia tego dla chwaly.Ci ktorzy mysla ,ze jest inaczej sa po prostu ograniczeni i nie dorosli chyba nawet do czegos takiego jak forum. Aniu, Robercie - oby tak dalej

smash
    Guest

tylko ze wszyscy ci poczatkujacy maja te same problemy ktore sie powtarzaja, co piaty temat ehhh i przez to forum sie zrobiloo bardzo nudne i przez to przestalem na nie czesto zagladac, bo nie mam po co, kiedy co wejde to w kolko te same tematy a to ze moj kedzior nie chce jesc a to ze znowu komus sie pajak zakopal ile mozna... kiedys jak pierwszy raz zajrzalem na to forum to moglem czytac i czytac, bo zawsze byl jakis ciekawy temat a teraz? powinno sie z tym cos zrobic...

takie jest moje zdanie ...

pozdro dla wszystkich

irve
    Guest

ten temat niestety nie wniesie nic pozytywnego goscie ktorym cos nie pasuje byli sa i beda tak to juz jest szkoda na nich klawiatury dodatkowo troche mnie drazni jak ludzie zaczynaja prowadzic jakies glupie dyskuje nie zwiazane z tym czym powinnym jakby nie mogli tego sobie zalatwic na gg jestem 1,5 roku na forum praktycznie codziennie (poza sesjami i innymi masakrami) ale jak nie wiem nic na temat to sie nie odzywam i tyle

krzdab2150
    Guest

były pomysły działu newbie... Faq nie wystarczy. Może jednak warto pomyśleć o osbobnym dziale, gdzie tematy wylinka, rozpoznanie płci, częstotliwość karmienia i opieka nad kędziorem byłyby mile widziane.
    Początkujący też mają dużo frajdy w korzystaniu z forum - i byłoby egoistycznym nonsensem, gdyby grupa doświadczonych użytkowników je zdominowała. Jednak teraz dzieje się odwrotnie, zasada równowagi powinna więc dotyczyć zarówno początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. A skoro forum zdominowały obecnie czcze dyskusje użytkowników początkujących, które nie interesują innych powinno być na nie miejsce na forum.
    Inna sprawa to obecność osób mających chyba jakieś kompleksy i przenoszące na forum swoje dziwne postawy życiowe.

Skoro czegoś nie można pogodzic następuje specjalizacja. Podejrzewam, że dział np. gekon i ptasznik są osobno, ponieważ gdyby były razem to powstawałby podobny bałagan.
    Nie wiem, to tylko opinia, ale może warto rozważyc..

Maniak
    Guest

A co mi tam - powiem co mi na sercu leży :

1) Link do FAQ jest za mały. Ja jak tu zaczynałem to go szczerze mówiąc nie zauważyłem (inna sprawa że mam -1,5D), ale gdyby był może inny kolor, albo większy napis to byłoby lepiej.

2) Jak ktoś się decyduje na kupno pająka i najpierw na ten temat nie poczyta to już nic nie pomoże - takie tematy będą nadal.

3) Wazeliną nie można nazwać chwalenia czyiś inwencji i osiągów - to tak jakbyśmy oklaski dla sportowców traktowali jako wazelinę. Uważam że miło jest usłyszeć (oczywiście nie mówię tutaj o wielkich podnietach) po masie pisania i robienia fotek - ogólnie starania się miłe słowa. To po prostu motywuje.

4) Dział dla nowicjuszy - nowicjusz i tak nie rozróżni czy zaawansowanym tematem jest zakopany kędzior czy psychoaktywne działanie toksyn u haplopelm. Tak czy owak takie posty będziemy znajdować tutaj. Oczywiście warto spróbować.

5) Brakuje mi takiego klimatu jak jest na Arachnoboards. Tam można zadać jakie się chce pytanie i nie ma jakiegoś mieszania z błotem czy zamykania postów. Po prostu pisząc tam odczuwa się milszą atmosferę. Nie odsyłają ciągle do FAQ i do archiwum.

Oczywiście są to tylko moje sugestie i nikt się nie musi z tym zgadzać.

Uprawnienia umieszczania postów