Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Mój komentarz-wazeliniarstwo1

robert.p.
    Guest

Mój komentarz-wazeliniarstwo1

Przez czwartek nie zaglądałem na forum bo czasu jakos nie starczyło i dopiero dzis w nocy przeczytałem te gorące
    dyskusje które podniosły tak temperature na forum ze trzeba było wątki zamykac.Nie mam zamiaru podnosic znowu zamentu
    ale poniewaz czesciowo pojawiał sie tam i mój nick wiec po to ta krótka wypowiedz.
    Nie przyszło mi do głowy ze fakt pisania czegos na forum moze owocowac posądzeniami o szukanie poklasku czy sciganie sie z
    kims w zdobywaniu popularnosci.Jestem użytkownikiem tego forum tylko ze 3 miesiące i tzw "popularnosc" całkowicie mnie nie
    interesuje.Nie mam zamiaru uchodzic za "guru" i z pewnoscią nim nie jestem.Nie jara mnie tez to ze ktos napisze-"swietny post,super
    fotki,brawo" itp.To co pisze wynika z moich osobistych doswiadczen i ma słuzyc tym mniej doswiadczonym.Jesli ktos uwaza ze ma cos
    przekazania powinien to zrobic i jesli temat bedzie dobrze przedstawiony to napewno bedzie dobrze przyjęty niezaleznie od tego kto
    go napisze.A jak narazie widze tylko ze Awikularia i ja prubujemy napisac cos konstruktywnego.Awi posiada duzą i dobrze prowadzoną
    dokumentacje,b.duze doswiadczenie i tyle sukcesów hodowlanych ze mozna tym kilka osób obdzielic.Ja tez uważam ze mam cos do powiedzenia
    w tym temacie ,a i wiele innych osób z tego forum -gdyby chciało-mogło by wszystkich czyms zaskoczyc.Krytyka jest wskazana,ale trzeba
    ją moim zdaniem potwierdzic czyms wiecej niz "nie podoba mi się" czy "moje zdjęcia są lepsze"Te zdjęcia słuzą jako ilustracja tematów
    Moim zdaniem nie muszą byc artystyczne tylko dobrze przedstawiac prezentowane obiekty.I nawet temat taki jak "oprzędy" ma cel inny niz
    tylko pokazanie fotek paru pajęczynek-to ułatwia początkującym i wybór gatunków które chcieliby hodowac i pomaga zrobic wystrój terrarium.
    Jak mam ochote pokazac pare zwykłych fotek robie to na forum "zdjęcia",pewnie wiekszosc to zauwazyła.Tu zawsze staram sie przekazac
    jakąs tresc a nie pochwalic sie zdjęciami wylinek czu odrosnietej nogi.Zresztą to tematy dobre i ciekawe tylko ze opracowanie tekstu do
    nich nie polega na napisaniu tekstu typu-druga fotka , :P , itp.Sam opis przebiegu wylinki i zachodzących w pająku przemian czy pokazanie
    jak szybko pająki rosną,mógłby byc interesujący-a tak to tylko zbiór fotek.Cykl zdjęc ilustrujących regeneracje konczyn mogłby byc hitem
    -ale to musiałby byc cykl a nie jedno wyrwane z kontekstu zdjęcie-niezłe zresztą ale pokazujące sposob postępowania z pająkiem niezbyt
    polecany do propagowania wsród mniej doswiadczonych hodowcow a swiadczący o braku odpowiedzialnosci ktorą forum terrarystyczne powinno
    propagowac.Koncze bo i tak sie rozpisałem juz za duzo.
    Jesli ktos ma cos do powiedzenia i napisania powinien sie tym z innymi podzielic-kazde nowe doswiadczenie bedzie dobrze widziane
    jesli tylko zostanie odpowiednio udokumentowane posiadaną wiedzą i własnymi doswiadczeniami hodowlanymi.Pozatym troche czasu warto
    poswiecic na odpowiednie opisanie tematu.
    Pozdrawiam Robert

Mysza1983
    Guest

Re: Mój komentarz-wazeliniarstwo1

Robercie szkoda że niebyło Cię tu na forum rok temu... wspaniałe czasy to były. Teraz to nie chce mi sie tu nawet codziennie zaglądać, nie ma tego starego klimatu, ludzie się pozmieniali na "mniej kumatych" kędziorkowców przybyło od groma i stara ekipa uciekła lub wogóle nie wdaje się w 'entaligentne" dyskisje.
    Pozdrawiam i lub dale to co robisz i nie przejmuj się idiotami :-P.

pac
    Guest

no faktycznie nie jest tak jak rok temu.. moze za jakis czas wszystko wroci na prosta :> czego sobie i wszystkim zycze..

krzdab2150
    Guest

Mysz, fakt, też tęsknie za starym forum i mądrością, którą z niego czerpałem. Sam zacząłem pisać głupoty, bo jak miałbym się wysilić i usłyszeć od kogoś, takie rzeczy jak robert to., eeeeh szkoda słow

ross
    Guest

Musze sie wypowiedziec w tym poscie. Kilka razy dziennie zagladam na forum, jednak nic nie pisze bo uwazam ze napisanie "super"," swietnie to zrobiles". nie ma sensu. Czytam duzo, jednak dopiero po zobaczeniu fotek Roberta, tak naprawde zaczynam rozumiec to o czym czytalem. Ostatnio pojawilo sie sporo debili(przepraszam za okreslenie ale inaczej tych glabow nie mozna nazwac). Mam male pytanie, dla czego takie tematy jak "pajak dla poczatkujacego" nie sa od razu usuwane? Albo dla czego tematy typu "jaka plec" tez nie sa usuwane?. Jezeli juz kilka osob odpisze i autor jest pewien co do plci to temat mozna wywalic.

popekjr
    Guest

ross, natomiast ja uwazam ze forum jest wlasnie po to zeby pomagac poczatkujacym lub komus kto w danym momencie ma jakis problem i chcialby uslyszec jakas rade jak go rozwiazac. nie uwazajcie ze na forum tylko i wylacznie moga wypowiadac sie osoby z duzym doswiadczeniem bo to by sensu nie mialo, skoro wszyscy by wszystko wiedzieli to po co dzielic sie wiedza.
    robercie.p robisz niesamowite posty i tak trzymaj, a polacy jak to polacy sa zawistni i slepo krytykuja to co sami chcieliby zyskac tylko niestety nie potrafia.

PLU
    Guest

Dokładnie popekjr dokładnie jestem tego samego zdania

robert.p.
    Guest

tematy typu-jaka płec? mają sens dla tych ktorzy je na forum zakładają.Kazdy chce to wiedziec a nie kazdy sam potrafi okreslic czy tez po prostu chce swe przypuszczenia potwierdzic.Po prostu po paru odpowiedziach nie ma potrzeby ciągniecia ich w nieskonczonosc.Kilka odpowiedzi wystarczy.Ma to zresztą i pewną wartosc poznawczą gdyz pozwala zobaczyc jak to wygląda u róznych gatunków.To nie jest tak ze jak sie 1 samice i 1 samca widziało to kazdego pająka na 100%
    sie rozpozna-tym bardziej ze zdjęcia.Jak jestem na forum to chetnie na pytanie odpowiem,zresztą wiele innych osób tez.A jak temat mnie nie ciekawi to po prostu nic nie pisze choc zazwyczaj czytam wszystko.Wiadomo ze te miliony identycznych pytan jest czasami nudne ale forum do tego słuzy.Choc FAQ i archiwum tez niektórzy
    czasami odwiedzic by mogli-czytanie nie kosztuje zbyt wiele-myslenie tez
    Pozdrawiam Robert

RAMMSTEIN1
    Guest

Masz racje Mysza, brakuje takich tematów jak były rok temu...teraz mnie także nie chce się tutaj zaglądać codziennie
    Pozdrawiam !

Baku
    Guest

tak to jest ,, wg mnie na forum jest jeden problem ,, regulamin jest sztuczny i nazucony odgurnie poto aby ułatwić adminom/modom zycie zamiast być regulaminem dla i z myślą o uzytkownikach ...

hamskie ( bardzo ) zachowaie powinno być karane i nieakceptowane ,, wątki nie powinny być zamykane dlatego ze inni uzytkownicy burdel narobili bo to kara autora a nie ich - oni mogą pujść robić burdel gdzie indziej ,, powinna być ogulna zasada przyjaznego podejśćia do nowych ,, jak ktoś jest niezorjentowany i sie pyta czy pająk ma kregosłóp to albo sie mu grzecznie tłumaczy ze nie albo sie nie odpisuje ,, a jak ktoś nap[isze coś w stylu " jesteś głupi wypierdalaj i poczytaj fq " to sie daje mu ostrzerzenie a potem bana i pa pa ,, hamów nietrzeba ,,, jeśli ktoś ma do kogoś problem niech pisze w dziale nietematycznym albo na prv ( najlepiej ) a nie brudzi posty rozmowami nie na temat ,,,

dopuki tego nie zmienimy form będzie sie cofać a sytuacje o których wspomina Robert bedą coraz czestsze ... to jak wygląda to forum zalezy od nas i od adminów ,,, my mozemy conajwyzej nieodpowiadać i niewdawać sie w dyskusje z idiotami , a wiec reszta - tzn usuwanie idiotów zostawiam adminom ....

ps: tylko zeby nie popadać w przesade !!!

Uprawnienia umieszczania postów