-
Jedzenie.........
Mam kędziorka mysle ze to jest tak L8 (nie wiem czy samiec czy samica) Przedwczoraj dałem mu młoda mysz chwile połaziła popatrzyła i zjadła (został tylko kawałek nogi (tej myszki) jakieś 3mm .Wczoraj dałem mu świerszcza (średniej wielkości) i odrazu się na niego żucił i zjadł i teraz pytanie; czy on się czasem nie przeje???i czy dawac mu wiecej pokarmu jak chce dalej jeść??prosze o pomoc.... acha nie wiem czy to wazne ale była to jego pierwsza mysz.
-
-
Re: Jedzenie.........
i nie karm myszami bo to niezdrowo dla pajaka lepiej karmic samymi owadami;]
-
Nie przeje sie, jak je to dawac, jak nie bedzie juz jadl i świerszcz bedzie swawolnie podróżował po terra, nie pisać posta czemu nie je już skoro tyle jadł i wyciagnąc owada z terrarium.
-
Ja stosuje taką strategie karmienia - jak pajaczek zaczyna już jesc po wylince to karmie go dosc obficie przez kilka dni, jak już mu napecznieje odwłok to daje mu spokój na jakieś 2 tygodnie, a potem od czasu do czasu dokarmiam i tak aż do wylinki. Tym sposobem on jest non stop najedzony, a ja mam mniej roboty przy nim .
Moim zdaniem, nie warto jednak pająka karmić tak długo aż jego odwłok wygląda jak "bombka", a on sam nie umie sie unieść (wyolbrzymiam), wtedy istnieje dużo większe ryzyko, że może sobie coś zrobić spadając np. ze ścianki terra. Zachowałbym na twoim miejscu umiar, po takiej myszce możes mu dać tydzień spokoju.
-
-
ja swojej albopilosie
dawalem maczniki jednego dziennie przez 6 dni (L3)
jadla ale nie widac bylo zeby odwlok strasznie jej urusl
a maczniki byly nie wcale takie male.
Ateraz mi jusz 5 tyg nic nie zjadla)))))
Pozdrawiam
Krystian
-
myszy niezdrowo ?? a czemuz to ?
-
Ja do karmienia kregowcami tez nic nie mam, od czasu do czasu czemu, nie. Nikt przeciez nie karmi myszami non stop.
-
ja dałem jemu mysz tak na sprubowanie i tak nie myslałem ze ja zje (predzej odwrotnie)-ale nie miałem złych zamiarów .Dzisiaj zjadł jeszcze 2 swierszcze (bo tyle dostał) zobaczymy co z tego wyjdzie A po takim apetycie mozna okreslić czy to samiec czy samica???
Uprawnienia umieszczania postów