-
Prosze o pomoc pajeczych wyjadaczy:)
no wiec zakupic planuje sobie B.behmei lub Chromatopelme c. w marcu,
chcialbym uczynic terrarium dla tegoz pajaka,tylko zastanawiam sie,bo chcialbym to zrobic w faunaboxsie...bo mi sie podoba
Prosze o pomoc w urzadzeniu tego terra.
Jakiekolwiek tipsy techniczne na temat oswietlenia, czy ogrzewania i zamocowania tychze bardzo bym prosil.
TYLKO NIE ODSYLAJCIE MNIE DO OPISU GATUNKOW ANI FAQ,BO TO JUZ CZYTALEM!
-
Re: Prosze o pomoc pajeczych wyjadaczy:)
hmmmm chyba z fanboxa zbyt wiele nie zrobisz .... ogrzewanie i oswietlenie -lampka postawiona obok funboxa, a srodek pojemnika to juz od ciebie zalezy ...
-
mozesz zrobic mala lampke w srodku ,np diodową , ale ogolnie faunaboxy jest trudniej fajnie urządzic z uwagi na wypukle scianki . Musisz sam sobie cos wymyslec
-
Zrobisz tak jak będizesz uważał. Torf, jakaś gałązka, kamień...
-
PYTAM O JAKIES TAKIE WYMAGANIA, KTORE MUSZE SPELNIC,ALBO CZEGOS CZEGO NIE MOGE ZROBIC, ZEBY NIE ZROBIC KRZYWDY,NO NIE WIEM, NP. CZY PAJAK NIE WPADNIE NA POMYSL WLEZIENIA NA GORACA ZAROWKE CZY COS.
-
ja mam 4 boxy, ale traktuje je jako tymczasowe mieszkanko. ogrzewam je z zewnatrz lampa 60W, do tego ściólka z włókna kokosowego i ot wszystkie wymagania.
-
hmmm a jakiej wielkosci jest ten funbox ??
-
Jk byś sie zdecydował na terra to zarówke połóż na siatce wentylacyjnej, ja tak ma na każdym terra i nic sie pająkom nie dzieje i temp jest spoko, wymiar dla tych co wymienileś to 20/25/25 bedzie wystarczający.W środku zrobisz jak bedziesz chciał.Co do faunaboxa to ja bym odradzał bo to marny pomysł, ale zrobisz jak zechcesz
-
-
To chyba przesada ogrzewac faunabox 60W zarowką , marnotrawienie energii bo 90% ciepla idzie do pokoju a nie do boxu . Najlepiej miec w kazdym terra 10-15W zarowke ,wtedy daje wystarczajaco duzo ciepla a pajak sie nie poparzy bo nie jest tak gorąca
Uprawnienia umieszczania postów