Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: czesze się na wiwat:)

Mieszany widok

xenomorph
    Guest

czesze się na wiwat:)

Jak w temacie - moja B. boehmei jest na pare dni (mam nadzieje) lub kilkanaście przed wylinka. Czasami chodzi sobie po terra, wypina odwlok i "smaruje" się po nim odnóżem. Wygląda to tak, jakby sie czesała. I tu tam pytanie: czy ktoś może wie co ona robi? i jeżeli faktycznie się czesze to po co? Może ma to na celu pewnego rodzaju zabezpieczenie otoczenia przed tą zbliżającą się wylinką...? Podobie, a raczej tak samo robiła moja A. geniculata, również przed zrzuceniem skóry.

i`am
    Guest

Re: czesze się na wiwat:)

no dokladnie, wyczesuje wloski wokolo miejsca w ktorym ma zrzucic wylinke;]

SPeCTeR
    Guest

Myje sie :]

PLU
    Guest

Ej no chyba sobie jaja robisz taki pryk stary zajoł się terrarystyką już 2 lata temu i takie pytania ????

A według mnie to sie czyści i to jest normalne

Sorki ale to dla mnie żenujące

i`am
    Guest

U mnie robilo to wiele pajakow tzn wyczesuja wloski na wczesniej przygotowany "dywanik" na ktorym pozniej zrzucaja wyline. i to jest ewidentne wyczesywanie nie jakies tam mycie

xenomorph
    Guest

Jeżeli to jest dla Ciebie żenujące to Twoj problem. Właśnie w ciagu 2 lat od kiedy mam pająki widze coś takiego drugi raz! Dlatego pytam! I prosze bez tekstów w stylu "pająk myje się", wiem jak to wygląda.

xenomorph
    Guest

Wiem, że pająki czeszą się na dywanik z pajęczyny, ale ona nie ma żadnego dywanika!!!! Po prostu łazi po całym terra i czesze się na wszystko wokoło. Nie zrobia jeszcze żadnej pajęczyny!

i`am
    Guest

tak czy siak ja i tak stawiam na to ze to wlasnie pewnego rodzaju zabezpieczenie. zaraz sprawdze bo mam gdzies film o ptasznikachi chyba nawet o tym byla mowa;]

rastafaq
    Guest

Mi się nie wydaje, że to jest zabezpieczenie miejsca, tylko , swędzi ją odwłok przed wylinką i się czesze, moje też tak robia i widziałem to wiele razy, trzeba by pająka spytać.

laska
    Guest

Wiesz,mój smithi powiniem wylinieć miesiąc temu,ale ten okres wydłużył się z powodu 3,5 tygodniowej głodówki(brak zaopatrzenia w pożywienie).Ok.rozumiem,ale 10 temu zobaczyłem że leży grzecznie na pleckach.Ucieszyłem się nieźle.Pięć minut później wstał,i poszedł się nadal opalać pod lampką:/.Potem gimnastykował się przez godzine.I jeszcze od tamtego czasu ma wyczesane troche włosków.I nadal nic:<..Nie chce już powtarzać od miecha,,może dzisiaj wylinieje''.

Uprawnienia umieszczania postów