Uwaga towarzysze i towarzyszki terraryści!

Być może wielu z was znany jest fakt, że Ministerstwo Środowiska planuje wprowadzić na listę gatunków niebezpiecznych dla zdrowia i życia człowieka, szereg popularnych w hodowli gatunków bezkręgowców.
Postanowiliśmy jakoś temu przeciwdziałać i dzięki temu, w bólach, zrodziła się koncepcja petycji. Wiem, być może dużo to nie da, ale zawsze istnieje jakaś szansa na zmianę stanowiska MŚ.

Oto adres elektronicznej petycji:

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=554

Wpisujcie się "ręcami i nogyma". Umieszczajcie swoje imię i nazwisko. Wasz adres mailowy potrzebny jest do weryfikacji oddanego przez was głosu. W komentarzach umieszczajcie tylko dane dotyczące waszego doświadczenia w hodowli itp. Nie chcemy, by petycja stała się śmietnikiem. Pamiętajcie, że adres tej petycji, trafi niedługo na wersję papierową i elektroniczną. Zostaną one przesłane do MŚ i również dostarczone tam osobiście.

Do powstania tej petycji dobitnie przyczynili się (bez kolejności):
Mantid, Baku, Maikardaaion, CRIMSON, dr Robert, Ponczos, bachus, Awikularia oraz wielu innych userów (przepraszam jeśli pominąłem kogoś ważnego).

Niedługo w oddzielnym topicu ukaże się pełny tekst petycji, którym będziecie mogli "zaspamować" nasze wspaniałe MŚ.

Za pomoc wszystkim bardzo dziękuję i liczę na przyszłą współpracę przy rozsyłaniu maili i listów! Przepraszam za wszelkie opóźnienia i problemy techniczne, czynnik ludzki zawsze działa. Jeszcze raz mam nadzieję, że to coś da.

dodam liste gat. ptasznikow ktore sie znalazy sie na tej liscie:

Theraphosa spp,
Aphonopelma spp.
Ceratogyrus spp.
Pamphobeteus spp.
Poecilotheria spp.
Pterinochilus spp.

ziu.