-
Re: UWAGA TERRARYŚCI! - BARDZO WAŻNE!
Spotkalem się z taką opinią ;( :
"...wszystko na listę. Pająki w domu?, Skorpiony, skolopendrie, Modliszki...ludzie, a może słonia?. Pozwólcie tym stworzeniom normalnie sobie ***** zyc w ich naturalnym srodowisku, ktorego zostaje i tak coraz mniej. Dla proznosci czlowieka wiele gatunkow ginie i juz zginelo. Po **** ci pająk w domu?, chcesz komus zaimponowac?, ze masz pajaka i sie go nie boisz?. wszystko bym na ta liste. W USA staje sie modne chodowanie ***** tygrysow, ktore sa juz na wyginieciu w Azji. Fajniutki poki malutki. Potem taki kot dorasta i trzymany jest w okrunych warunkach w ogrodzeniu na deszczu i w blocie przywiazany do drzewa i owrzodzony. Jeslii kochacie zwierzeta ta lista powinna byc jak najszersza. Sa gatunki udomowione, ktore towarzysza czlowiekowi od wiekow, jak i takie, ktore nie pasuja do czlowieka i nigdy pasowac nie beda. Zareczam Ci, ze kazdy rodzaj owada mozna kupic nielegalnie bez zadnych znajomosci. Zaczynajac od slonowodnych rybek glebinowych za 25 tys.$ konczac na malutkim szympansie wykradzionym rodzicom, ktorzyy zostali w tym celu zabici, bo bronily mlodego. Wystarczy pojechac na wycieczke do ameryki, albo azji i spytac sie handlarza cebula, to wskarze ci odpowiedni adres gdzie hieny dla zyzsku trudnia sie wylapywaniem takich stworzen z ich srodowiska..."
-
no tak cała prawda o terrarystach...
szpanerzy niszczący naturalne srodowisko...
ktoś jest bardzo inteligentny...:]
proponuje abyśmy wszyscy po przeczytaniu tego przejrzeli na oczy zostali weganami i zjadali wszystko to co samo spadnie z drzewa... bo gruszcze na gałezi jest o wiele lepiej niż w naszym brzuchu...:P
-
ja się też wpisałem i zatwierdziłem
-
To w takim razie po co, Amatorku drogi trzymasz E. obsoleta, E. macularis, H. hercules i N. coloratovillosus? Jedz w te pedy i wypusc je na wolnosc, u ciebie sie te zwierzaki strasznie męczą... Badz konsekwentny - jak tak bronisz zwierzakow, to nie trzymaj zadnego z nich... A jak trzymasz, to po co sie wypowiadasz? Mozesz wpisac sie zreszta na liste "przeciw"...
-
Awikulario - nie rozumiem Twojego problemu - to nie moja opinia , tylko spotkałem się z taką na jednym z forum wogóle nie dotyczącym tematu(konkretnie forum o PS2) , ja osobiście jestem jak najbardziej za i oddałem głos ZA
-
To w takim razie przepraszam i zwracam honor Amatorkowi. Umiem sie czasami przyznac do bledu
Ale na przyszlosc radzilabym pisac bardziej przejrzyscie, bo twojego posta mozna wziac za twoja opinie.
Pozdrawiam.
-
Był trochę zagmatwany ale można było na górze dostrzec linijke "Spotkałem się z taką opinią " Ale już koniec , zajmijmy się apelowaniem
-
Głosowałem za
-
POTWIERDZENIE ODDANIA GŁOSU !!! BŁĄD
Uwaga. Widzę, że nie tylko ja miałem problem z potwierdzeniem głosu, jeśli zamiast maila od petycje.pl przyjdzie jakiś raport błędu dostarczenia w stylu Mailer-Deamon bodajże, pogrzebie w treści, tam też jest link potwierdzający głos, tylko uważnie przejrzyjcie a znajdziecie.
-
Dopisane, nareszcie cos sie ruszyło
Uprawnienia umieszczania postów