-
Kopanie nor przez ptaszniki ?????
Posiadam kilka gatunków ptaszników naziemnych i większość z nich zakopuje się w podłożu pomimo iż zrobiłem im kryjówki z małych połówek doniczek. Czy to jest normalne zachowanie pająków ?????
Wojtek
-
Re: Kopanie nor przez ptaszniki ?????
moze to byc oznaka ze przygotowuje sie do wylinki
-
nom jasne widoczne kryjówka dana im przez ciebie im sie niepodoba
-
jak mowil jabol87 moze to byc spowodowane przez nadchodzaca wylinke
-
jest to normalne zachowanie niemasz sie czym martwic
-
Otóż nie do końca :> czasem spowodowane jest zbyt dużą temperaturą (nie przegrzewasz ich tam czasem? ). A co do teorii z wylinką hmmm pierwsze słysze (ale byćmoże jestem młody i jeszcze mało słyszałem) ...
-
to informuje cie, że często naziemne zakopują się pod ziemię, żeby wylinieć, a wychodzą jak zgłodnieją...
-
themetal- ale musisz wiedizec ze pajak niezakopuje sie tylko wtedy kiedy ma za wysoką temperature i niejest to jakas regułą ! ale opczywiscie zgadzam sie z tym ze pajaki chronia sie przed wysoką temp wlasnie kopiac norki . Pajaczek moze zakopac sie w optymalnej temp ,wyzszej niz optymalna i nizszej niz optymalna ,przed wylinka itd kiedy tylko mu sie spodoba wiec to jest raczej normalne zachowanie moim zdaniem ze pajaczek wykopie sobie norke .pozdrawiam
-
ps. themetal - nieodbierz czasami mojej wypowiediz jako jakis atak na twoje zdanie tylko draze dalej temat hehe pozdrawiam
-
ehhh co ja pisze jestem juz spiacy pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów