-
Karmienie mięsem
wiem ze mozna karmic pajaki miesem,jakim rodzajem(wiem o sercach drobiowych i łopatce) i jak trzeba je przygotować do jedzenia i jak podac je pajakowi
Z góry dzieki i pozrdo dla wszystkich Eryk
-
Re: Karmienie mięsem
Może byc mieso wołowe lub drobiowe, dajesz surowe, mozna troszke przemyć czystą wodą i najlepiej połozyć blisko pająka.
-
Tylko bez przypraw i soli !!!
-
A jeszcze dobrze by było żeby nie peklowane i bez innych konserwantów.
-
i w archiwum jest o tym sporo...
-
Tylko jest jeden minus, resztki po mięsie strasznie śmierdzą.
-
niom resztki smierdza wiem bo raz dawalem serce wolowe ale w koncu cos za cos
-
oddzielasz mieso od kosci, myjesz, tluczesz tluczkiem dodajesz przyprawy, obtaczasz w roztrzepanym jajku w bulce i smazysz az do zlocistego koloru.
A tak serio to dlaczego chcesz podawac mieso a nie zywy pokarm??
-
Witam !!!
Ja karmilem kiedys swoje pajaki sercami z kurczaka oraz pluckami rowniez z kurczaka. Wiem ze sie bardzo nimi zajadaly i jest to dobry pokarm tylko troche brudzi w sensie ze zostaja kawalki miesa i dosc szybko plesnieja trzeba je natychmiast usuwac.
a jak to robilem ???
Zawiazywalem nitek do miesa i nia pociagalem aby drgala i pajak atakowal, jak poczul nitke gdzies pod noga np to zostawial bo sie bal ale jak nie poczol to atakowal bez problemu i zjadal.
garo
-
... a i jeszcze powiem tyle ze nie zaqwiazywalem tylko nitki tak raz tylko platalem serce czy plucko wiele razy ze bylo takie zbite i wygladalo jak mala szyneczka wiejska w takiej siatce z dratwy.
garo
Uprawnienia umieszczania postów