-
Pająk a subwoofer.....
Ponoć drgania wytwarzane przez subwoofer są szkodliwe dla pająka.... Czy mogą one powodować np. to że pająk przez dluzszy czas nie je, siedzi w miejscu i ociężale sie porusza.....? Bo mam wlasnie taki problem z A. Geniculata. Od 3 tygodni nie wziela nic do ust.... Jest ociężała itp. Dodam ze to nie może być wylinka. Subwoofer jest w odleglosi okolo 2,5-3 m od pajączka, ale nie jest skierowany w jego kierunku. Czy wlasnie on moze byc tego przyczyna czy poprostu trafil mi si taki leń
-
Re: Pająk a subwoofer.....
Sorry za wyrazenie, ale cholera wie
Moje zwierzeta rowniez przebywaja w niedalekiej odleglosci od subwoofera (z 1.5m) od jakichs 2-3 lat i jeszcze nigdy nie zauwazylem negatywnego wplywu na ich zachowanie. Jedza i rozwijaja sie normalnie.
Tylko ja raczej nie slucham muzyki umce umce, wiec basy nie sa tragiczne i sa slabiej wyczuwalne.... chociaz...
W kazdym razie to moze byc ta wylinka, moze to przez basy (...szczerze w to watpie, ale moze jednak sprobuj przeniesc pajaka gdzies indziej i wtedy sprobuj karmic i obserwowac jego zachowanie. W koncu nieustanne bombardowanie pajaka ciezkostrawnymi dla niego basami moze byc dla niego stresujace). A jak nic sie nie zmieni, to czekaj .
-
Wylinke przechodził niedawno.Ja slucham glównie muzyki z duza iloscia bassów, a mój subwoofer jest potężny więc napewno mu nie jest miło..... Chyba go jednak przeniosę.
-
I tak zrob
Nawet, jesli to nie pomoze w Twoim problemie, to na pewno nie zaszkodzi i zwierzak bedzie mial "mniejsze nerwiczki"
-
Tak myśląc na "chłopski rozum" to subwoofer wytwarza poterzna ilośc drgań podłogi,scian,połek ... pająk wtedy przezywa małe "trzęsienie ziemii" a to chyba nie wpływa na niego pozytywnie(stresy-moze i dlatego brak apetytu) ... Musisz pamietać ze pająk doskonale czuje wszelkie wibracje podłoża ... zycze apetytu pajaczkowi i pociechy ! pozdrawiam
-
Może poprostu pajączek nie lubi twojej muzyki, sprubuj mu puścić coś innego , kto wie co lubi najbardziej
-
ja mam w kolumnach subwoofery i daja tez duzo basu ale nei zauwazylem zeby pajaki cios sobie z tego robily jedza normalnie rosa tez normalnie wiec drgania nie maja chyba nic z tym wspolnego .
-
Watpie... to takie sranie w banie. U mnie subwoofer nawala na okraglo ze zdwojona moca a pajaki jedza, zyja, rosna jak na drozdzach! ! !
-
-
moim pajakom nie szkodzą basy.... a napewno wieksze mam od ciebie jak podłacze gitare basową pod piec, jedzą, przechodzą wyliny i maja sie dobrze. zgadzam sie ze moze jest to dla nich stresujace, ale bez przesady przestac sluchac muzyki przez pajaki
Uprawnienia umieszczania postów