Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Dlaczego nie można brać ptaszników na ręce...

Mieszany widok

Phasmodea
    Guest

Dlaczego nie można brać ptaszników na ręce...

Dlaczego nie można brać ptaszników na ręce a sami biorą na ręce?????

PRC
    Guest

Re: Dlaczego nie można brać ptaszników na ręce...

Mozna... tylko po co?!? (i prosze tego nie traktowac jako zachety do dalszej dyskusji na ten temat - wrecz przeciwnie ;-))

S m i t h
    Guest

Jedna z przyczyn:
    Weźmiesz pajączka już na ręke on sie przestraszy zrobi gwałtowny ruch a ty go automatycznie upuścisz na ziemi to sie = zgon

Maniak
    Guest

Druga przyczyna:

Bierzesz takiego murinusa na rękę, on cie dziabie, spada na ziemię i ginie, ty umierasz za chwilkę jeśli jesteś uczulony na jego jad.

Trzecia przyczyna:

To nie jest mysz, fretka ani inny futrogenny stwór więc nie ma po co go brać na rękę. Chcesz go pogłaskać?

A TAK WOGÓLE TO CZYTAJ FAQ I ARCHIWUM!!!

Samael_
    Guest

Maniak napisał(a):

> Druga przyczyna:
    >
    > Bierzesz takiego murinusa na rękę, on cie dziabie, spada na
    > ziemię i ginie, ty umierasz za chwilkę jeśli jesteś uczulony na
    > jego jad.

Dobry zart Murinusa na reke :]. Moje zdanie jest takie - branie na reke stresuje pajaka,ale jesli ktos jest odpowiedzialny to jak dla mnie to moze sobie brac na reke.Wazne ,zeby zwierzeciu nic sie nie stalo,bo beda pozniej lamenty w dziale wypadki :].Kiedys jak zaczynalem to mnie to rajcowalo - teraz mi przeszlo :P.Ogolnie stalem sie przeciwnikiem takich praktyk i staram sie ludziom odradzac branie na reke,ale jak wiadomo nikomu sila nie zabronie :]

Phasmodea
    Guest

Ja mam brachypelme albopilosum (ptasznik kędzieżawy) po trzech - to chyba jest mniejsza szansa na to że mnie ukąsi chyba że będzie wyczesywał włoski.
    Nie jestem na nic uczulony - nie jestem alergikiem.

dekilla
    Guest

pająk tego nie lubi nie lubi zresztą samego widoku ludzkich łap na swym terytorium,brachypelmy o których mówi się "można brać na rękę"rzadko atakują ale za to są wyjątkowo płochliwe (wyjątki tj. vagans) jeśli czują się bezpiecznie w swym terrarium a oto chyba chodzi nigdy (no oprócz okresu linienia ) nie przebywają w kryjówkach przy pracach pielęgnacyjnych również pozostają na widoku nie wzruszone ludzką "łapą" jeżeli będziesz je brać w rękę czy w inny sposób nękać to nawet przy uchylaniu terra do podania pokarmu pająk w panice ucieknie do kryjówki czując na plecach spoconą ludzką łapę

Hellhamer
    Guest

kedzior po trzeciej jest zupelnie nie szkodliwy

dekilla
    Guest

z autopsji wiem że ten pająk wyjątkowo tego nie lubi i jest bardzo płochliwy

laska
    Guest

no i jeszcze po co brać takiego kleszcza na łąpe???

Uprawnienia umieszczania postów