Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jak najlepiej brać ptasznika na ręke...........

Phasmodea
    Guest

Jak najlepiej brać ptasznika na ręke...........

Jak najlepiej brać ptasznika na ręke.Bo ja chcem jakoś wziąść ptasznika na ręke , ale niewiem jak.Czy ktoś mi pomoże????????????????????????????????????????

ir3k
    Guest

Re: Jak najlepiej brać ptasznika na ręke...........

NAJLEPIEJ NIE BRAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    o ile nie jest to konieczne (w przypadku urazów itp.)

W Faq o tym pisze

ir3k
    Guest

ostatnio pojawiło sie na forum Zdjęcia paru inteligentów z pajakiem na rękach, ba nawet na twarzy, debilny przejaw szpanu !!!!!!!!!!!!! Jakby kogośtakiego pajak upie.... to by moze zmądrzał ?????????

Nie biore tu np. pod uwage roberta p.(oraz innych) który w swoim poście o sexowaniu miał pajaki w rekach ale robił to w celach "naukowych", zreszta nie ma mu tego nikt za złe( jeszcze raz gratuluje )

Peter_frostax
    Guest

Najepiej niebierz na ręce stresy dla pajączka i dla ciebie. Poztym każdy gwałtowny ruch patasznika powoduje odruch i możesz ko uszkodzić. jak musisz to pomiędzy 2-3 parę odnurzy, ale to tylko w przypadku kiedy musisz innaczej niepolecam brania pajączków na ręce.

Theraphos
    Guest

Phasmodea odpowiedz mi na pytanie po co chcesz prać tego pajaka na rece? Bo jezeli chcesz go wziążć żeby pokazać np. kolegom no to odradzam:] Poczytaj archiwum tam było duzo na temat brania na ręce:] Ja kiedyś raz wziąłem moja samice kedziora i było fajnie Musisz połozyć reke(zewnętrzną czescią) na torfie i powoli zganiac ptasznika np. linijką na otwartą rękę i potem już powinno byc GIT.

Phasmodea
    Guest

Ja mam L4 ptasznika kędzieżawego i chciałem go wziąść na ręke że by go nagrać na kamerę.

ketnip
    Guest

a zeby cie upierdo... to moze zmądrzejesz, kup sobie chomika do brania na ręce....

cyclosternum
    Guest

to wez go zagon np. długopisem na łape i po problemie nie widze tu zadnego problemu ale jak cie upier... to nie miej do0 nikogo żalu

Phasmodea
    Guest

Jak coś to ja nie jestem alergikiem i ten pająk jest po trzech wylinkach-ptasznik kędzieżawy

X_v_X
    Guest

Jeżeli poczytasz i poćwiczysz jak podnosić pajączki to możesz je brać na ręce, ale przy chwytaniu średniej wielkości osobnika pomiędzy 2 a 3 parą odnóży musisz sie liczyć z tym że nawet Kędziorek może ujgryźć. Mnie wcześniej Vagans L9 a przed chwilą przy robieniu fotek parachybana by ugryzła ale mam zaj*bisty refleks :P

Uprawnienia umieszczania postów