Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: szybka wylinka u auratum

esi
    Guest

szybka wylinka u auratum

Oto historia wylinek mojej auratum. Jak widać okres miedzy 4 i 5 wylinka to były niemal 4 miesicace, a miedzy 5 i 6 wylinka zaledwie miesiac i tydzień. Czym to może byś spowodowane? W tym okresie zjadła może 1 mącznika, nie moge stwierdzic jaką miała temp. bo nie mam przy niej termometru, ale na pewno nie powyżej 28st (zimą jest u mnie strasznie zimno). Była dogrzewana żarówką 15W 24h/doba. Po wylince przyrost masy jest raczej niewielki (sie okaże jutro jak wyschnie troszke). Wypowiedzcie sie, niedawno chyba był podobny wątek nawet, ale nie potrfie znaleźć.
    L6 - 10.02.2005;
    L5 - 29.12.2004;
    L4 - 09.09.2004;
    L3 - 24.07.2004;
    L2 - 13.06.2004

marco_tbg
    Guest

Re: szybka wylinka u auratum

Nie bardzo wiem w czym masz problem, wylinka to sprawa indywidualna dla danego osobnika, nie ma wzoru na jej częstotliwość

morda
    Guest

To zależy od warunków i od pajaka. Jak dogrzewałeś non stop to miała cieplutko. Widzę, że za dużo nie zjadła to i przyrost będzie niewielki. Czasem już tak się zdarza.

esi
    Guest

ja nie mam problemu, jestem po prostu mega zdziwiony. Wylinka w tym wieku po miesiacu... jeszcze mi sie nie zdażyło zobaczymy, może kolorków już nabierze śliczniutka

morda
    Guest

A co powiesz na wylinkę dorosłej roseii po 3 miesiącach od poprzedniej?

pafcio
    Guest

moje kędziory aktualnie są L6, i linieją ragularnie co miesiąc.. nie widze w tym żadnego problemu.

esi
    Guest

a to jestem spokojniutki, sie przyzwyczaiłem do wylinek co pare miesiecy, wiec dlatego to było dla mnie zaskoczeniem. Dzieki za wypowiedzi

chrzanu
    Guest

heh mi przedwczoraj wyliniał murinus na L3 a poprzednią wylinke miła tez jakoś nie dawno (kilka dni)

morda - to te twoje murinuski 2- po L1; 1-L2; 1-L3

Markoś
    Guest

a moj kedzior byl na sterydach ))

Kedzior:
    od 23.07.2004 - L3
    od 13.08.2004 - L4
    od 07.09.2004 - L5
    od 28.09.2004 - L6
    od 24.10.2004 - L7
    od 21.11.2004 - L8
    od 03.01.2005 - L9

tak wiec zalezy to od ilosci karmienia i temperaturki

Rafax
    Guest

Wow nieźle mi kędzior przeszedł na 3 wylinke po 3 tyg i to był rekord wśród moich pajaczków

Uprawnienia umieszczania postów