-
Re: pleśń
ketnip napisał(a):
> zapewne higrometr firmy exoterra - napewno ci dobrze mierzy
> wilgotność...
>
no raczej nie exoterra :P zoomed to chyba troche lepszy higrometr
-
no ale zapewne jest na takiej samej zasadzie zbudowany.....
-
zasada działania higrometrów analogów jest taka sama tylko że ten w porównaniu z exoterra działa
-
ja i tak nie uznaje tych higrometrów analogowych, a jeżeli jest sprawny to zapewne masz słabą wentylacje w terra...
-
Zgodze się z Foxtrott'em i moge tez przyznac ze masz tam "błoto" , nie musisz miec tak wilgotnego podłoża ! a co do wentylacji to masz bardzo bardzo słabą , u moich pupili przy takiej wilgostnosci watpie czy bylyby takie problemy, a to za sprawa przemyslanej i dobrej wentylacji tez tak zrob i bedziesz miał spokoj...zycze powodzenia Bodzio
-
wywal wszystko, nasyp nowe podłoże, wypraż co tam masz typu kokos itp.
i popraw sobie wentylacje.
a co do błoto to uwierz ze naprawde masz błoto, ja nie mam zadnego sprzetu higrometru i mam wilgotnośc spoko. chyba masz swój zepsuty skoro mówisz ze dobrze ci pokazuje.
-
Popieram słowa chrzanu:
Włukno nie kosztuje majatek wiec wywal stare i zpodaj nowe
moze błoto to nie jet ale zeczywiscie na zdjeciu wyglada to tak jak by ci sie reka
z Butelka z woda przewchyliła i to za bardzo
Pozdrawiam
-
Bloto nie bloto to by sie niezrobilo jeseli jest to plesn, a czy to plesn czy nie to na fotkach tak nie widac dobrze, ale mysle ze wieszjak plesn wyglada i nie trzeba tlumaczyc.
Skoro plesn sie zrobila na torfie kokosowym (bo z tego co widze to taki tam masz) tzn ze zostaly nieusuniete jakies resztki niezjedzonego pokarmu, ktore w efekcie zaplesnialy.
I mozesz lekko zwiekszyc wentylacje.
garo
-
jaka wilgotnosc pokazuje ten twoj higrometr??
Uprawnienia umieszczania postów