-
Re: ha !!! samica mi sie kokoni :]
hehe ,, jest ogromny :P:P pierwszy raz widze taką bańke :P:P ale nie wiem czy nie jest poprostu taki rozlazły czy to wszystko jaja :P:P wkazym razie boja samiczka ( 8-8,5 cm ciała) staje na "paluszkach" jak go trzyma a on na ziemi dynda :P:P
im dłuzej tym lepiej :] niewiem poco ci tyle kędziorów :P:P
-
jakos nigdy nie pilnowałem temp.na tyle by mówic o jakis stałych warunkach.Po prostu pudło stoi sobie na półce z terrariami i jest tam ze 27-28 stopni a w nocy troche mniej oczywiscie.Zresztą temp inkubacji nie ma wielkiego znaczenia.Nawet w 22 stopniach co sie ma wylegnąc to sie wylęgnie.Znajomy zawsze inkubuje bez podgrzewania a duzo gatunkow rozmnozył.Po prostu troche wolniej sie wylegają i tyle.
Myslałem ze moja na rano skonczy ale gdzie tam.Dopiero teraz widze ze juz zwija go do kupy.Tez spora kulka,ale to 4 letnia samica i spore z niej zwierzątko.
Ale listy imion to powyzej A 1000 nie rozwijam mysle ze i tak gdzies koło nr 800
sie skonczy.Jesli wszystko dobrze pójdzie oczywiscie.A jak nie to jest jeszcze rezerwowy kędziorek nr 2.Dopiero 2 letni,jeszcze bez kokonu na koncie ,ale tez ładna z niej sztuka.
Pozdrawiam Robert
-
ta moja 10 juz przekroczyła :P:P urodziła sie chyba hmm ciągle nie moge tego dobrze policzyć :P:P hmm jak byłem w 8 podstawówki to miała jakieć 5 lat :P:P to teraz wychodzi ze ma 12 :P:P:P
-
o Boże znowu kędziory.... :P :P :P :P :P
Baku - miło się czyta jak się cieszysz, dobrze bedzie dopiero jak będą małe, bo narazie to moze sie wiele zdarzyć, pleśń, zgnicie jaj, moze jestem pesymista, ale tak tylko mówie :] : ] :]
SPeCTeR - ja też nie wiem po co ci tyle kędziorów... :P :P
-
bardziej sie uciesze jak sie to zdazy :P:P a moze chcesz kokon ??:P:P
-
mozesz mi dać...
-
zalewacie rynek kedziorami, kto wam je kupi?
niedlugo beda chyba chodzic po 1 zl.
-
gratulacje
u mnie kokon kędziorka siedzi w inkububatorze, ciekawe czy coś z tego będzie:]
-
A co ma do tego rynek?Pająki rozmnaża sie dla satysfakcji.Jak jest samica to sie ją dopuszcza.To chyba logiczne.Bede je za friko rozdawac jak ich za duzo w Polsce bedzie.
-
hehe ja ciągle walcze z PIWem :P:P ostatnio proponowałem zeby moze zarejestrować jako chodowle karmową - np dla rybek :P:P więc będą brachypelmy na papu :P:P
a swoją drobgą przy cenie 1 zł to naprawde mozna pomyśleć o stosowaniu tego na karmówke :P:P takie postembriony :] mniam ,, wszystko co pajączek potrzebuje do szczęścia- idealnie dobrana proporcja składników odrzywczych tylko zł za sztuke :P:P - kup 100 i ząłuz własną chodowle karmową kędziorków ,, po 2 latach będzies zmiał ich miliony :P:P:P
Uprawnienia umieszczania postów