-
Kokon H. lividium
No więc tak - jeszcze niedawno miałem w ofercie sprzedaży samice H. lividium. Było kilku chętnych, ale sie wycofali. I bardzo dobrze!!! Bo skubana dziś złożyła kokon!!!! Musiała być zapłodniona jeszcze na wolności.
mam pytanie - czy ktoś rozmnażał ten gatunek?? Jakie warunki są najbardziej optymalne dla pająka i kokonu w tej chwili??
Pozdrawiam
-
Re: Kokon H. lividium
teraz sie modl aby pajak nie wylinial i aby kokon byl rzeczywiscie zaplodniony
-
ale dlaczego ma nie wylinieć?
-
-
Gratuluje :> Jak cos, to pisze sie na kilka maluchow :>
-
Wilgotność około 80%, temperatura 24-27*C. Możesz zabrać kokon do inkubacji albo zostawić go pajączkowi. Co do ilości młodych - pewnie około 80-100. Co do tego nie jestem pewnien i niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony. Ja bym otwierał kokon po miesiącu ale o to też lepiej się jeszcze dopytaj.
Z drugiej strony prośba do użytkowników:
Algernon zadał pytanie a wy bezsensownie wypisujecie gratulacje i to, że jesteście zainteresowani maluchami. Jak macie taką potrzebę zróbcie to na gg... nie róbcie tu pochwalnych off-topiców. Dziękuję.
-
ja powiem tyle, ptaszniki przecież robię też nie zapłodnione kokony i większe jest własnie prawdopodobieństwo że jest to taki kokon...
-
hehe a myślałemze będe pierwszy :P:P:P
28*c 80% wilgotności ,,
jeśli masz ją w tera " kopnym " i jest w ładnej norce :] to zostaw kokon samicy ty;ko zadbaj o temperature ,, jak będziesz jej zabierał to zrub tak ,, podstaw lampke koło tera otwartego - samica prawdopodobniw wyjdzie podgrzać / podsuszyc jaja - takie zachowanie obserwowano w naturalnym śr .. ..
jelsi masz w płaskim to najlepiej będzie jej go zabrać bo jest duza szansa ze go zje ze stresu :[
-
Dokładnie. Haplopelmy po kilku tygodniach wynoszą kokon i razem z nim "grzeją się" w promieniach słońca. Martin Huber właśnie wtedy odbierał kokony do sztucznej inkubacji.
-
Uprawnienia umieszczania postów