-
NIe może go złapać, albo nie chce...
mój Skorp nie umie albo nie chce złapać mącznika daje mu pod szczypce a jak mącznik go dotknie to on się odsówa zamiast go wszamac...Pomocy co robic...????prosze o odpowiedzi PILNE z góry dzieki. Nie wiem co mam z tym fantem zrobić nie je już od dłuższego czasu...
-
Re: NIe może go złapać, albo nie chce...
Przypominam, że chodzi o skorpiona Cesarskiego.
-
Z tego co zauważyłem to moje skorpiony nigdy nie chciały przy mnie jeść. Zawsze uciekały. Jak je zamykałem to po kilkunastu minutach skorp już jadł robala.
-
dokładnie, połóż mu jakiegoś mącznika albo świerszcza i zostaw na noc w spokoju, a rano powinno już nie być karmy.
-
Ostatnio ogladałem polowanie mojego longimanusa za świerszczem. Jak tylko świerszcz zrobił jeden krok skorp odrazu tam leciał i tak w kółko za nim latał aż wkońcu go dorwal.
-
To prawda jezeli chodzi o skorpiony to raczej zadko sie zdarza ze jak sie wrzuci jakis pokarm czy to maczniak, czy swierszcz czy cos innego atakuje odrazu jak ma to w przypadku pajkow.
Moje ptaszniki odrazu atakuja jak cos sie im wrzuci a skorpion faktycznie dopiero po jakims czasie widze ze ja, albo po nocy wstaje i widze ze jest zjedzone dopiero.
Ciezko jest tak uchwicic i zobaczyc jak on je.
garo
-
Dzięki goście za odpowiedzi...Spoko..Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów