Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: theraphosa blondi

Lukas
    Guest

theraphosa blondi

Witajcie! mam problem, bo bardzo chciałbym kupic sobie blondi, L2, ale słysząłem, ze one bardz czesto padaja, a jak wiadomo wydatek rzędu 70-100 zł za młoda blondi nie nalezy do malutkich, tak więc bardzo prosze o sprawdzone rady jak hodować go i co mam robić by uniknąc rozczarowania i jak hodować by mi nie zdechł, czy konieczne będzie ogrzewanie ? it pozdrawiam|!

ketnip
    Guest

Re: theraphosa blondi

chodować tak jak jest w opisach jeżeli bedziesz utrzymaywał odpowiednią wilgotność(w tym wypadku czyt. wysoką), temperaturę przynajmniej pokojową od 22 wzywż to powinno być ok, a reszty nie dopilnujesz(czyt. wady gemetyczne).....

morda
    Guest

Po pierwsze nie chodować a hodować
    I czasem nawet jak pająk ma idealne warunki to i tak padnie. Mój kolega kupił już dwie blondi i obie padły kilka dni po zakupie. Ktoś inny od takie "malutkiej" blondi dochowa się pięknej dorosłej samicy.

chrzanu
    Guest

hodować powinieneś tak:
    http://www.terrarium.com.pl/ptasznikgigant.php
    czyli poprostu się nią opiekuj :] wcale nie jest powiedziane że ci padnie.

vendetta
    Guest

Rick West jak pojechał do buszu to z tybylcami jedli z ogniska T.blondi...daleko od opiekowania sie na wolności...moim zdaniem warunki i bez przesady natura obroni sie sama.

Tomek_Nie
    Guest

dokładnie ,tu chodzi bardziej o genetyke pajaczka zalezy na jakiego sie trafi slabego czy mocnego genetycznie( a tego nierozpoznasz z zewnatrz pajaka) .Rzycze ci tego mocnego a temp i wilgotnosc wypowiadali sie poprzednicy .pozdrawiam

Tomek_Nie
    Guest

a tu mozesz odnalezc odpowiedz na jedna z przyczyn ,,słabosci genetycznej''

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=63046&t=63046

Theraphos
    Guest

Ja bym ci radził kupic blondyne troszke wieksza ale wtedy i tak nie masz pewnosci:/ jak mówili poprzednicy wszystko zależy od osobnika. KTo kiedys napisał na forum ze terrarystyka to codzienne wyzwania:P

rastafaq
    Guest

Warunki jak dla kazdego pajaka tylko lubi duza wilgotnosc, ja nie zwracam uwagi na poszczególne wymagania kazdego gatunku, kazddy ma takie same warunki i sie tym nie przejmuje, a jak jest slaby genetycznie to i tak nic nie poradzisz i musisz sie z tym pogodzic.
    Moje zdanie : kupowac, nie martwic sie i powodzenia w hodowli

SebastianE
    Guest

Ja mając od L1 trzymałem temp na poziomie 30-22 stopnie i wysoką wilgotność. Co 2-3 dni robiłem z recznika papierowego kulke, którą nasączałem wodą w wkładałem do terra.

Uprawnienia umieszczania postów