-
Re: dopuszczanie "brata i siostry"
W sumie tak przecież nie wiadomo ile może kokonów z danego gatunku sie wykluć w tym samym czasie i nie wiadomo czy nie kupimy np. dwóch lub trzech kędziorów od innych osób i może mogą być z tego samego kokonu.
Pozdro PLU
-
Ja bym w ten sposób nie rozmnażał, zbyt bliskie spokrewnienie genetyczne może doprowadzić do wrodzonych wad genetycznych, a co za tym idzie przedwczesne zejście pająka... a tego raczej nie chcesz
-
ja wcale nie powiedziałem tego ,, powiedziałem ze o ile istnieje u nich wrodzona wada genetyczna ma ona większe szanse na ujawnienie sie i utrwalenie jej w populacji .
nie są znane zadne przypadki problemów po chowie wsobnym u mygalomorpha z tego co mi wiadomo
-
-
pisząc 'tak jak mówił baku' miałem a myśli twoje zdanie: "jedyne ryzyko polega na powieleniu / utrwaleniu wad genetycznych". czyli choroby genetyczne, reszte mojego postu dodałem od siebie zresztą nic się chyba nie stało, jeśli to ci cośprzeszkadza to sory juz nie bede cie nigdy cytował :P
-
Nie przesadzajmy z tą genetyką. U pajęczaków i owadów chów wsobny nie ma aż takiego znaczenia jak u kręgowców. Spokojnie możesz spróbować. Jeśli jedno i drugie nie wykazuje jakiś wad genetycznych to do dziełą.
-
-
jakis tekst typowo lubliński ?? :> bo nie słyszałem i nie kapuje :P
-
Uprawnienia umieszczania postów