-
Re: P.regalis i P.ornata
Regalisy są płochliwe, ale też skore do ucieczek jeśli mają okazję. Co do ornaty to powiem tak - przyjemniej mi się obsługuje terra z dorosłą parką regalis niż pojemnik z ornatą L5. Ale jeśli się zachowuje odpowiednie środki ostrożności to nie ma większych problemów.
-
bachus Tqoje regaliski s juz dojrzałe czy trzymasz je razem i sie akceptują??
-
Możesz qpić pod warunkiem, że tylko maluchy, powiedzmy L2. Gwarantuję, że jush na początku poczujesz respekt Znam to uczucie. Pamiętam kiedy jako jeszcze początkujący kędziorkowiec qpiłem sobie usambary L3. Wtedy się speniałem i teraz wiem, że nie było czego... ale wtedy...
-
troche slabe porownianie cambridgei i ornata :-] co do tego pierwszego wogole nie czuje respektu to do drugiego powalajacy ;] fakt faktem ze moja ornatka jak i jedna tak i druga agresji nie przejawia. Mloda jest bardzo szybka i moze uciec, dorosla zachowuje sie cos jak kedzior :-) raz sie postawila i kasala patyczek, i to wlasnie jest cecha ornat ze nigdy nie wiadomo co moga zrobic, uwazaj rastafaq ;] bo kiedys manipulujac w terra sie zdziwisz i trafisz do szpitala czego CI nie rzycze. Majac orntke juz kilka miesiecy powiem ze sie troche "wyluzowalem" chodz i tak mam do nich WIELKI R-E-S-P-E-C-T
P.s co do porowniania cambridge i ornata to ma sie tak ze fakt szybkosc podobna, ale sila jadu nieporownywalna i to daje duzo ;] jestem pewien ze bedziesz sie dlugo pocil przy pierwszych przenosinach poecilotherii i zawsze bedzie ryzyko, ale krzyz na droge ;] i powodzenia.
-
Ten respekt tkwi tylko w naszej psychice. Jedyna różnica to siła jadu. Kupując takiego pająka trzeba się liczyć z zagrożeniem.
-
Wiadomoze ze w psychice. I uwazam ze przy ich hodowli trzeba do nich czuc repspekt, bo gdy go stracimy moze sie zkonczyc slabo ;]
-
-
-
daf zgadzam sie z toba ja bawie sie w pajaki od 4 lat sam osobiscie mam regalisa i sie jej obawiam dobra rada poczekaj jeszcze troszke nad zakupem poecilotheri
pozdrawiam
-
kupuj juz teraz, bo niedlugo bedzie na liscie zwierzakow zakazanych
Uprawnienia umieszczania postów