-
Re: mech w terra
mech wyzucilem bo znalalazlem cos w zamian dla mojej emili. Jest to maly jeszcze pajak i trzymam go w pojemniku na mocz. Najpierw byl mech potem w zamian znalazlem fajna figurke malpy (wymiary: wys. 3cm , sr. podstawy 2cm). Wiesz jak maly jest ten pojemnik, nie bylo tam miejsca na malpe i mech bo troche dostepu do torfu tez musi byc, wiec mialam wybor albo mech albo malpa.
Wybralem malpe.
ps. mech byl ok jak juz pisalem wyzej
-
Twojego sposobu Borello nie probowalem jeszcze . Pewnie tez jest dobry ale jak mam wybierac miedzy trzymaniem cala noc w letniej wodzie a chwilowym trzymaniem mchu we wrzatku - wybiore wrzatek dla pewnosci
-
hehe dla pewnosci powiadasz?? to chyba nie wiesz jakie ma dzialanie nadmanganian potasu?? a po drugie nawet chwilowe trzymanie mchu we wrzatku doprowadza go do smierci, taki mech na pewno nie bedzie sie rozwijal. Proponuje Tobie przygotowac mech na dwa spocoby (moj i twoj) pozniej dac je do terra i porownaj ktory lepiej wyglada, nastepnie opiekoj sie nimi przez miesiac i znowu zobaczyc ktory lepiej wygladal.
Pisze to bo to parzenie mchu jest poronionym pomyslem. Nie bierz tego do siebie Lukaszs nie mam nic do Ciebie tylko do twojej "metody"
-
no, możesz ale mi się wydaje że ładniej reprezętują się sztuczne roślinki
Uprawnienia umieszczania postów