Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: mech w terra

Zibi
    Guest

Re: mech w terra

Lukaszs - wystarczy na noc wsadzic do wody i tak wszystko wyplywa, a mech trzymany we wrzatku traci kolor i robi sie dosc brzydki...

Lukaszs
    Guest

na chwile we wrzatek i jest ok - chyba ze nie zauwazam roznic

Lukaszs
    Guest

Ja i tak polecam wrzatkiem polac, nawet jaki kolor bedzie troche inny ("brzydszy") to mam 100% pewnosci ze nic w nim nie siedzi

ketnip
    Guest

Lukaszs a ty brałeś ten mech jak jeszcze Śniegu nie było czy teraz jak posypało?

Lukaszs
    Guest

jak byl snieg + cholerny mroz

ketnip
    Guest

cholerka to jak ty go znalazłeś bo ja mam zamiar sie wybrać do lasu, ale wiesz jak jest zawalone nawet nie wiem gdzie sie zapuszczać

Lukaszs
    Guest

Ja mieszkam przy lasku (Bielanskim) i znam go na pamiec. Ze znalezieniem mchu nie bylo wiekrzego problemu. Przy podstawie drzew jest tego troche. Odciolem od kory i mam (wlasciwie juz nie mam bo wyzucilem ale mialem), nie byl przykryty wielka kopula sniegu :]

ketnip
    Guest

no ja na pamięć naszego "Borku" nie znam także bede musiał walić na wyczucie... , no i u mnie jest dosyć dużo śniegu...

Lukaszs
    Guest

Mech ladnie komponuje sie w terrariach ))

Borello
    Guest

ciekawe czemu go wyzuciles?? pewnie dla tego ze po twoich zabiegach cale g... z niego zostalo. ja polecam moczenie calonocne zanuzonego mchu w wodzie z dodatkiem nadmanganianu potasu, woda musi miec kolor lekko fioletowy, ja tak robilem i wszystko jest ok. mech zyje, rosnie, ladnie wyglada. ten pomysl z wrzatkiem jest poroniony no chyba ze sie komus podoba obumarly mech.

Uprawnienia umieszczania postów