Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: KĘDZIOR L5

mateuszeq
    Guest

KĘDZIOR L5

Witam . Mam pytanie czy można Kędziorka L5 wsadzic do terra o wymiarach 30x30x30 I czy nic się mu niestanie??

laska
    Guest

Re: KĘDZIOR L5

Wsadż go do jakiegoś faunaboxa.Kędzior L5 jest za mały na takie terrarium.Będzie się gubił.

Krycha.k15
    Guest

mozna ale po co?????
    ptaszniki wola jak maja mniej przestrzeni, a więc ja bym go trzymal przynajmniej do
    L7 w pojemnikach np po jakiejs salatce
    jak go wsadzisz do terra to:

A)
    moze ci zwiac i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy
    B)
    nie bedzie chciał jesc (co i tak u nich jest normą)
    C)podobno przy duzych przestrzeniach przechodza wolniej wylinki
    i wolniej rosna
    Pozdrawiam

"Oko za oko ząb za ząb...
    A czemu dupa za pieniądze..???"

Welpek
    Guest

za duze bedzie mial problemy zeby sie zaaklimatyzowac moze nic nie jesc :/ proponuje jakis mniejsze mieszkanko
    Pozdrawiam

Archie
    Guest

L5 mam w pojemniku na mocz. polecam

mateuszeq
    Guest

Mój pająk nieZmiescil by sie do pojeminika na mocz :PArchie napisał(a):

morda
    Guest

A wsadź do takie go wielkiego terrarium. Najprawdopodobniej się zakopie i to tak, że go nie znajdziesz albo ucieknie. Małe pająki najlepiej trzymać w mniejszych pudełkach.

BOOBO
    Guest

To ze pajak sie nie zaaklimatyzuje to totalna bzdura, tak samo ze pajak nie znajdzie pozywienia. Pajaki sie nie klimatyzuja tylko robia gniazdo tam gdzie im najlepiej pasuje. Bys go trzymal w terra tak duzym to zrobi dziure i bedzie tam siedzial. Bys go trzymal w faunaboxie (dalbys kryjowke lub nie) to tez cos sobie zrobi. Pajaki znajda pokarm bez problemu.

morda
    Guest

Owszem, znajdą i się zaaklimatyzują. Ale problemem jest to, że jak taki pająk się zabunkruje (a Brachypelmom to dość dobrze wychodzi) to kolega go nie znajdzie.

BOOBO
    Guest

Zgadzam sie z Tobą morda. Wsadzilem mojego Kędziora L6 do akwaterrarium o pojemnosci 30l. Pajak sie zakopal i nie moglem go znalezc przez okolo 1-2 mieciace. Mialem juz kupywac nowego pajaczka az moja mam go w srodku znalazla jak sprzatala kolo niego kurze. Wiec mozna ale wtedy jest utrudniona widocznosc.

Uprawnienia umieszczania postów