Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Czy ktos hoduje pająki "nie ptaszniki"?

Archie
    Guest

Re: Czy ktos hoduje pająki "nie ptaszniki"?

mloda wdowa jest strasznie mala :/ jak zwieje mi katnik to bede mial sajgon :P chodzi o syf jaki zrobia ale jak zwiala by mi wdowka wesolo by niebylo.
    nie wiem jak z wilgotnoscia u nich ale sadze ze potrafia sie dostosowywac szybko.
    hm.. niezly pomysl z tymi topikami!
    tylko jak myslisz Specter utrzymaja sie w warunkach teraryjnych?

Xeo
    Guest

Latrodectus spp.

Gwoździu_oi
    Guest

Odnośnie topików

Topiki napewno da sie hodować bo kiedyś widziałem to w jednei broszurce dla dzieci, ale już ja zgubiłem dawno temu. Zastanawia mnie tylko czy takie topiki są kanibalami jak ptaszniki i trzeba je trzymać pojedyńczo??

Gwoździu_oi
    Guest

A coś zza granicy??

Widze że spotkałem tu wielu entuzjastów polskich pajaków a czy ktos może ma coś zagranicznego. Tarantulla jest duza i fajna ale podobno są zabronione.

Foxtrott
    Guest

Re: Odnośnie topików

ja hoduję kątniki. z topikami trzeba uważać, bo potrafią dość boleśnie ukąsić.

X_v_X
    Guest

Ja też mam Latrodectus Variolus :P Jest już 3 razy większa niż wtedy gdy ją kupiłem czyli w grudniu. Czarna wdowa a jest biała w kropki czy ślaczki kremowe. Wg mnie szybko rośnie

SPeCTeR
    Guest

Re: A coś zza granicy??

Wg mnie topika da sie utrzymac w warunkach terraryjnych. Wydaje mi sie jednak, ze ciezko byloby utrzymac czystosc w takim terrarium. Wode nalezaloby dosc czesto wymieniac i myc szyby, zeby glony nie ich obrastaly, a z drugiej zapewne konczyloby sie to za kazdym razem zniszczeniem kryjowki pajaka

Gwoździu_oi
    Guest

A ile dałes za ta czarną wdowe i gdzie ja kupiłeś.

SD AS
    Guest

Ja teraz mam jednego katnika bardzo fajna bestia.Super wygląda jego walka z mącznikiem.Narazie za każdym razem jak mu wrzucam żarcie to zjada nie zdarzyło mi sie żeby nie był głodny

ziu
    Guest

Ale za to jaki efekt ;-) pajak wodny super sprawa chetnie bym sobie go potrzymal chociarz z 2 tygodnie zeby zobaczyc jak zyje. Specter a co myslisz o wrzuceniu go do akwarium i zeby sobie zyl wsrod rybek, pokarm na miejscu :-]

Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów