-
Czy ktos hoduje pająki "nie ptaszniki"?
Pewnie to głupie pytanie ale mnie to zastanawia. Czy mozna chodować inne rodzaje pajaków bo niektóre z nich są podobno spore. Wszystkim tym którzy chcą do mnie napisać coś w stylu "ty idioto złap sobie krzyżaka" z góry dziekuję i proszę aby nie zamieszczali takich odpowiedzi.
-
Re: Czy ktos hoduje pająki "nie ptaszniki"?
ty idioto złap sobie krzyżaka :P:P:P
mozesz chodowac... czemu nie??
-
Zlap sobie krzyzaka (i wcale nie idioto). Uwazam, ze to swietny do hodowania pajak! Ja sam, jak tylko zrobi sie cieplej, to zamierzam hodowac krzyzaka.
Dobre sa tez polskie A.ferox lub T.atrica. Te przyklady sa banalne, ale od takich pajakow chyba najlepiej zaczynac ;]. Pozniej mozna pomyslec o przadkach, lub o popularnie zwanych "podkopnikach" ...czy nawet o jakichs przedstawicielach Lycosidae, tylko z tego co wiem, to pojawiaja sie one w handlu znacznie, znacznie, znacznie rzadziej, niz ptaszniki.
Bardzo ciekawe sa tez wszystkie Salticidae.
Wybor masz ogromny, ale ja tam uwazam, ze zaczynanie hodowli od gatunkow krajowych jest bardzo dobrym rozwiazaniem ;]
-
ja hoduje sobie jakieś 2 pajączki złapane w domu i się nie wstydze, są ruchliwe, fajnie polują itd. nawet terra im teraz zrobiłem tylko musze miec przykrycie :]
ale jakie to gatunki to nie wiem
-
hm.. ja zlapalem jakiegos malego. cos podobnego do katnika ale o wiele mniejszego.. niestety od tygodnia siedzi skurczony :/ "zwiniety w klebek". muszki owocowki ma. czego wiecej? :P
na mostach jest masa krzyzakow :P i to sporych. Niestey jakos dziwnie zlapalem chyba najmniejszego :/ teraz jeszce ich nie ma wiec trzeba poczekac do wiosny.
ja jestem za.
-
Ja mam kątnika i 2 salticus scenicus, na wiosnę planuję łąkowe polowanie
-
fajny ten salticus scenicus tylko nie wiem jakie ma rozmiary. ja planuje zlapac jakas krolowa mrowek. chce zrobic sobie forikarium. kolega mnie zarazil :P
-
Krzyzaki są super , hodowałem troche w butelce w zeszłym roku potem je wypuściłem bo troche nabrudziły i mi sie juz niechciało zmieniać to poszły na wolnosc , w tym roku połapie jakieś skakuny, z racji ze chce uniknąc niepotrzebnej dyskusji skakuny oczywiscie złapie zrobie zdjęcie i wypuszcze....w taki sam sposób hodowałem krzyzaki , nie pytajcie jak nabrudziły ..
-
topiki może ktoś hodował? To byłoby ciekawe jak sądze
-
Ja mam wdowki i dokarmiam pajaki w piwnicy :] Mialem katnika, samiczka zlozyla kokon i sie przekrecila. Kokon sie "wykokonil" i maluchy poszly do piwnicy :]
Uprawnienia umieszczania postów