-
Re: ciekla poecilotheria
byc moze, byc moze Angelo :P
-
Re: uciekla poecilotheria
tak czy siak uwazaj dzis w nocy Angelo :P
zakryj wszystkie szczeliny, przykryj sie koldra, owin sie przescieradlem, zamknij drzwi, zahacz klodke na lancuch i pamietaj ! otworz okno :P hi
aaa bylbym zapomnial.. nie krzycz w nocy :P
-
pociesze was, mi w zeszłym roku jesienią (ale chyba zimno było, nie pamietam w sumie) uciekła B. smithi i znalazła sie po miesiacu, a była tylko L2. Pajączki sie szybko nie poddają.
-
i to jest nagorsze?!?! ja rozumiem poecilotheria niesie zagrozenie jak ucieknie ale brachypelma?? przecierz ona Ci nic nie zrobi. Powinnienes sie cieszyc ze masz wiecej czasu na szukanie.
Pozdrawiam.
-
Mi uciekł P.regalis uciekł do kaloryfera nie mogłem go wypłoszyc ani wodą ani uderzeniami (nowoczesny kaloryfer) spałem w innym pokoju.uszczelniłem dzwi zebym nie uciekł do innego pomieszczenia na drugi dzien załątwiłem drucik i wypłoszyłem go zniknął mi z oczu potem siedziełem na kompie a on siedział nademna na suficie miałem farta udało mi sie go złapać pająk nie powinien cie ukasic ale lepiej nie spij w tym pokoju
-
Nie martw sie angelo, Poecilotherie to nie sa zabojcy czyhajacy tylko na ludzi, aby ich w poscieli dziabnąć. Nie wychodza tez specjalnie po t, aby ukasic czlowieka. Zrob tak, jak ktos radzil - w nocy, jak juz wszyscy beda spac, zapal sobie lampke i pisz prace. Co jakis czas szukaj przy pomocy latarki. Zareczam, ze na noge ci nie wejdzie, o uszach i ustach nie wspominajac. Mi uciekl Ephebopus rufescens po 4 wyl. a po tygodniu znalazłam go martwego, ususzonego - moje kaloryfery mocno grzeja. Jezeli nie znajdziesz pajaka, to pewnie sie ususzy za jakis czas. Jezeli pajak byl w stanie sie przecisnac przez niewielka szparke, to wierz mi, ale bedzie tez w stanie wyjsc sobie z twojego pokoju na mieszkanie...
-
Re: ciekla poecilotheria
ciekawe czy jeszcze żyje :P
-
Nie wkręcaj się w jednego małego pajączka... mi uciekły dwa Murinusy i Calceata i bardziej martwiłem się żeby się odnalazły niż o to czy mnie ugryzie któryś... odnalazła się tylko Calceata :P
-
mnie sie udalo przespac noc w pokoju 2x4m z dorosla samica Poecilotheria regalis. Po przyjsciu do domku zauwazylem ze pajaka nie ma u siebie w terra (do tej pory nie wiem jak uciekla). Poniewaz nie mialem wyjscia i musialem spac w tym pokoju pogodzilem sie z rzeczywistosica :P A i tak spania mialem niewiele temtej nocy bo na nastepny dzien mialem jakis porzadne zaliczenie. Nastepnego dnia po zajeciach znalazlem uciekinierke na scianie za terrarium
Uprawnienia umieszczania postów