Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: uciekla poecilotheria

angelo
    Guest

uciekla poecilotheria

uciekly mi juz dwa pajaki vagans l2 ktorego znalazlem i albopilosa l5 ktora znalazlem
    teraz uciekla mi poecilotheria przez niewyobrazalnie waska szparke
    jest po 5 wylince.
    zauwazylem ze w terrarium wychodzila w nocy na scianke a w dzien przy ziemi miala wykopany dolek zamierzam wiec dzisiaj na nia zapolowac.
    boje sie ze wejdzie mi do lozka ja sie na nia poloze ukasi mnie ja nie bede nic czul i nawet nie bede mial jak wypic wapna
    czy komus uciekla juz poecilotheria i jezeli tak to czy ja znalezliscie?

chrzanu
    Guest

Re: ciekla poecilotheria

wszystko zalezy od szczescia, mozesz jej w ogóle nie znaleść.
    mozesz porozstawaic pojemniki z ekosystemem pajaka po ieszkaniu, ale i tak wątpie że przyjdzie. zresztą w nocy mozesz poszukac, a nawet musisz jezeli chodzi o poecilotherie :P

Archie
    Guest

dales w tylek angelo :P. tak mozesz nie byc w stanie wypic wapna :P to jest powazna sprawa. Szukaj do skutku a jesli nie to wywietrz na maxa pokoj !jest mroz wiec z pewnoscia nie przezyje.Ale to juz ostatecznosc.
    3mamy za Ciebie kciuki :P

angelo
    Guest

moze przed snem profilaktycznie wypic sobie wapno :|

Archie
    Guest

wapno angelo niewiele da. Lepiej spij gdzie indziej ! ! !
    Ja takze bym nie nocowal w tym samym pokoju..
    Przemysl to jeszcze raz. Po co ryzykowac..

Shinigami
    Guest

tydzien?? ladnie, ja bym meble poodsowal i szukal do rana nawet, a pierwsze co to uszczelnilbym drzwi coby sie do inego pomieszczenia nie przeniosla. Troche mnie to dziwi.

angelo
    Guest

tylko ze ja nie wiem kiedy uciekla zauwazylem znikniecie dzisiaj szukac moge jedynie w nocy, jest wieksze prawdopodobienstwo ze wyjdzie a tak ona jest tak malutka ze moze byc wcisnieta wszedzie

bachus
    Guest

Jeśli to ta którą łapaliśmy ostatnio to rzeczywiście kiepska sprawa, taki maluch, a do tego ilość zakamarków i szpargałów na półkach. Ale ja i tak bym szukał, po kolei miejsce po miejscu, raczej nie wyszła z pokoju, za dużo ma tam kryjówek.

angelo
    Guest

tak to ta co ostatnio probowala zwiac!
    powiedzcie ze jad malych nie jest tak silny jak duzych!
    ilosc napewno jest mniejsza ale moc jaka jest

SuperObiś
    Guest

trochę przeginacie;-). Przede wszystkim należy zachować spokój na twoim miejscu zamykałbym wszystkie drzwi w mieszkaniu i codziennie systematycznie, powolutku i dokładnie sprawdzał każdy zakamarek (sprawdzaj w butach lub przy cieplutkich kaloryferkach, lubia te miejsca bestie- serio). Rozkładanie kartoników z mchem nie zdaje zbytnio rezultatu, pajączek może być gdziekolwiek (lepiej rozstawic pojemniczki z woda - moze sie bidula napije). Czy go znajdziesz czy nie zależy tylko i wyłącznie od szczęscia. Radziłbym ci nastawic budzik na jakas dziwną godzine w nocy i przy zapalonym swietle przegladac sciany, kwiatki (paskudy lubia tez na kwiatkach siedziec). Poinformuj rodzinkę jak mają sie zachować w przypadku spotkania z kilerkiem. Na dworzu jest zimko wiec przez okno nie pójdzie (chociaż jeden plus tej paskudnej zimy). No chyba ze pójdzie do sasiadów (jesli mieszkasz w bloku). Wtedy Ci współczuje ewentualnych problemów. Na twoim miejscu bardziej bałbym sie o pajaczka niz o siebie, moze przeciez wejsc pod podusze, a ty go przypadkiem plach...

Co ci moge jeszcze poradzic... uwazaj przy łapaniu by mu nózki nie urwac lub nie rozbebeszyc odwłoku. Z nerwów moga Ci sie lekko zatrzesc łapki. Jak pisałem wszystko zalezy od szczescia. Jesli nie odnajdzie sie w przeciagu tygodnia odpusc sobie szukanie (ja bym odpuscił). Jesli znajdzie sposób by przeżyć predzej, czy później sam wyjdzie z krówki.

Pozdrawiam i życze powodzenia
    Adam

Uprawnienia umieszczania postów