-
Re: Forum
> wedlug mnie zabierajadz sie za hodowle pajakow (i kazdego innego zwierzaka )nalezy o nim poczytac
Owszem zgodzę się z tym ale zawsze są jakieś niejasne kwestie, nurtujące pytania itp. Więc czemu nie pytać (po to wkońcu jest forum)
Jeśli uwarzasz postawionego posta za ''głupiego'' to po prost na niego nie odpowiadaj(nie zwracaj uwagi na niego a tym bardziej nie pisz głupich odpowiedzi i komentaży). Zapewne znajdą sie jakieś osoby które potrafia udzielić na niego odpowiedzi. Tak samo moderatoży niech nie zamykają takich postów, dajmy sie wypowiedziec wszystkim a nie ze ktoś stwierdził że to już było, poszukaj w Faq itp.
Każdy ma szanse o coś zapytać albo udzielić odpowiedzi. Pomyślcie tylko jak poczuje sie taka osoba która chciała sie czegoś dowiedzieć od ludzi którzy siedzą w temacie a została przez nich po prostu wyje....... Zapewne nie będzie jej miło ;( i co może sądzić o takich ludziach, zapewne nic miłego gdy cały czas jest sie opie........ za głupie pytania
-
>nie ma sensu pisac 90 wiadomosci o tresci: "przeczytaj faq tumanie", bo wystarczy raz to powiedziec
po co to pisać!!!!!!!! po co !!!!!!!!!!!! niech wszyscy sie wypowiedzą, dajmy szansę każdemu, może taki młodzian który kiedyś także zadawał podobne ''głupie'' pytania zechce podzielic sie teraz swoja wiedzą, zdobytą na forum !!!! ale nie będzie miał szans bo post został zamknięty
A co sie tyczy postów dotyczących rozpoznawania płci (chwała robertowi p.) ktoś dokonał analizy i może mieć wątpliwości, chce potwierdzić swoje typy, zapytac o opinie innych jednak nie otrzyma na nie odpowiedzi bo post albo został skasowany lub zamknięty bądz pytający został odesłany Bóg wie gdzie.
-
A ja bardzo chcialbym sie upewnic, czy pajak aby na pewno moze jesc pinki. Mowily mi to 3 osoby, ale wole spytac sie kogos bardziej doswiadczonego i poczekac na inne rady... a tu bach.. zamkneli mi temat
"po co to pisać!!!!!!!! po co !!!!!!!!!!!! niech wszyscy sie wypowiedzą, dajmy szansę każdemu, może taki młodzian który kiedyś także zadawał podobne ''głupie'' pytania zechce podzielic sie teraz swoja wiedzą, zdobytą na forum !!!! ale nie będzie miał szans bo post został zamknięty "
Z tym rozpoznawaniem plci jest tak, ze po przejrzeniu postu Roberta oraz setkach innych zdjec, mozna nabrac takiej wprawy, jak i inni. Poza tym dosc czesto "inni"sami nie sa wystarczajaco pewni, czy pajak jest samcem, czy samica.
Ten temat jest dla mnie zamkniety.
Ir3k - Naszym (moderatorow) zadaniem jest powstrzymanie szerzenia sie burdelu na forum. Tylko dlatego powstal FAQ, aby forum bylo czyms wiecej, niz chatem, na ktorym bedzie sie odpowiadalo na te same pytania. Zastanawiam sie, ile ty bys to tolerowal, gdyby nagle 6 watkow pod rzad bylo wysadzone tymi samymi pytaniami.
Wiec jesli chodzi o ta sprawe, to jestem gluchy na wszelkie argumenty.
Toxyn ma racje, ze forum powinno miec podwieszone tematy i lepsza wyszukiwarke. Przydaloby sie to phpbb, ale trudno. Jest co jest i jak znajdziemy czas, to wzbogacimy posta "the best of" o nowe linki. Przydaloby sie go tez troche wyjaskrawic.
Pioprek - joj...
-
Z przykroscia musze stwierdzic Atrax ze nie wiem czy zauwazyles ale to forum juz od jakiegos czasu dziala jak czat i nikt na to nic nie poradzi.Rozmowa troszke odbiegla od tematu i kazdy ma w niej troche racji.ja tylko chcialem uswiadomic ludzi jak to wyglada.poprostu wchodze na forum i widze jak post za postem doslownie ! jest negowany i zamykany a ludzie uswiadamiani w tym ze sa głupi i takich przypadkow jest coraz wiecej.wież mi ze niedlugo naprawde nie bedzie mial kto tutaj pisac.niejednokrotnie jest to wyraz braku kultury w stosunku do innych a tym bardziej do dzieciakow.ja prosze tylko o lzejsze traktowanie nowicjuszy bo przeciez kazdy z nas byl kiedys takim nowicjuszem.
-
Tutaj zawsze bedzie mial kto pisac, a apel o okazywanie kultury do uzytkownikow, jest jak najbardziej dobry.
Ja tez juz dawno dawno temu zauwazylem, ze to forum, to czesto jest czatowisko, ale przynajmniej pod tym wzgledem chcielismy pozostac "lagodni", aby atmosfera nie przypominala wojska, czy jakiegos Hitler Jugend (stworzenie forum stricte arachnologicznego byloby bardzo ciezkie i nie obyloby sie bez "przewrotu" .
Pozdrawiam!
-
Postaram sie dzis zalatwic zmiane koloru linka.
MasterMike napisał(a):
> Ziu mam pytanie.czy te posty tych wszystkich dzieciakow az tak
> bardzo przeszkadzaja w prowadzeniu forum ?czy masz problem z
> tym na ktore posty odpowiadac a na ktore nie czy moze masz
> problemy techniczne ktore zmuszaja cie do wycinania niektorych
> postow albo do dawania bana.ciekawa sprawa z tym ze forum nie
> jest dla wszystkich.Sam pisales ze jak miales 15 lat to cos
> spieprzyles z pajaczkiem.teraz taki twardziel z ciebie bo
> nabrales doswiadczenia ? daj dzieciakom nacieszyc sie prostymi
> tematami.kazdy gada o tym zeby dzieciaki od malego zajmowaly
> sie zwierzetami ale widze ze ty masz odmienne zdanie.a wież mi
> ze z takim podejsciem minie jeszcze troche czasu i z twoim
> zalozeniem bedziesz sam pisal posty i sam na nie odpowiadal.a
> poza tym myslalem ze to forum powstaje dla ludzi a nie dla
> moderatorów.
>
tak dokladnie przeszkadzaja, kolego sam chyba nie wiesz co piszesz, ja rozumiem ze chcesz urosnac w oczach wielu nowych uzytkownikow :-] Jak bys nie zauwazyl wielu nowym uzytkownikom odpowiada sie nawet na bardzo banalne pytania po raz 1000... ale te wyjatkowo bzdurne niestety sie zamyka albo kasuje, taki mamy przydzial od Nooka jako moderatorzy, i nie zmienisz tego. Atrax dobrze zaznaczyl ze zamykane jest i tak za malo posotw. Zobacz ile tu sie dziennie pisze, w porownaniu do innych forow, musimu prowadzic jakas selekcje, gdyz jak bysmy zostawiali kazdy post to po pierwsze nie byli bysmy potrzebni, a po drugie dopiero bys sie zdziwil jak bys znalazl w wyszukiwarce pelno podobnych postow o tym samym w ktorych sa jakies klutnie, wyzwiska. Po trzecie miejsce na serwrze tez jest ograniczone i po co maja go zajmowac sprawy poruszane 1000 razy i oczywiste. Tak tez robilem wiele bledow, ale kiedys bylo tak samo tez sie kasowalo oczywiste posty i jakos zyje a patrz i jakas tam wiedze mam. Pamietaj najslabsz jednostki musza odpasc jest takie powiedzenie :-D a Ci najwytrwalsi jak beda chcieli znalezc to i tak znajda.
A dla tych zupelnie swierzych mozna polecic http://www.arachnea.pl/index.php?opt...d=19&Itemid=50
P.s Chcialbym dac jako przyklad mlodego rozwanzego hodowcy ma nick MODLISZKA ma on 12 lat, a wiedze i obycie wieksze niz nie jeden 20 latek z tad, takze wiek to nie regula.
Pozdrawiam.
P.s
-
Dokladnie o to mi chodzi.Prosba do moderatorow i miedzy innymi do ciebie Atrax , badzcie bardziej elastyczni jesli chodzi o zamykanie i tlumienie zapału tego ludu terrarystycznego wiem ze moze byc to czasami drazniace ale jednak.wydaje sie ze lepiej by bylo wysluchac 10 debili na forum i im odpowiedziec lub nie niz ostudzic zapal chocby jednego dzieciaka ktory moze kiedys byc naprawde dobrym i znajacym sie na zeczy terrarysta.z mojej strony to wszystko.pozdrawiam
-
Ta prosba powinna byc tez skierowana do innych uzytkownikow forum, bo to oni wlasnie pisza tu odpowiedzi.
Sa oczywiscie takie posty, ktore mimo, ze maja swe zrodlo w FAQ, to jednak sa o tyle wazne, ze mozna je przepuscic. Jest tez wiele elastycznych sytuacji.
Tu nie chodzi o to, ze temat jakiegos "Dzieciaka" (pisze w cudzyslowiu, bo w swietle prawa sam przez jeszcze jakies 27 dni bede dzieckiem ;] ) zostanie skasowany, ale o to, w jaki sposob czlek ten zostaje potraktowany. To zalezy juz od Was, co z tym zrobicie. Mimo wszystko, nie ma litosci dla typow, ktorzy mimo wskazowek i informowania ich o zasadach, dalej maja to gdzies.
-
Ziu... tak wogóle "użytkowników" nie pisze się przez "rz", jak już tacy dokładni jesteśmy, kto jak kto ale ty chyba powinieneś dbać o stylistykę wypowiedzi na forum
-
jedna literowka na caly txt mysle ze nie jest tak zle, a co to ja jakis wzor jestem? z ktorego bierzesz przyklad? ehh nie miales sie do czego przyczepic w calym poscie ;-] ale niech Ci bedzie, poprawie jak sprawi Ci to przyjemnosc.
Starczy tych wywodow.
Uprawnienia umieszczania postów